2013-12-28 15:37:14• hírek • Szatmár.ro

Párbajtőrt ragadtak az újságírók a Szilveszter Kupán

Hagyomány, hogy a Csipler Sándor vívóteremben az újévhez közeledve megszervezik az újságírók párbajtőr-versenyét, a Szilveszter Kupát. A firkászok lelkiekben egész évben készülnek erre a megmérettetésre, amelyen csak azok léphetnek pástra, akik magukhoz vettek az edzők által kínált célzóvízből.

Bár komolytalannak hangzik a verseny, a résztvevők mindent beleadnak, hogy megszerezzék a győzelmet - pontosabban az utóbbi években a cél, hogy megfosszák Fodor Lajost, a Hírlap fotóriporterét a bajnoki címtől.

Péntek délután a Szilveszter Kupa rendhagyó módon kezdődött, hiszen külön versenyt rendeztek a vívók, edzők családtagjai, támogatók és a sportklub munkatársai számára. Ezt Surducan Simona tőrvívóedző férje, Florin Surducan nyerte meg.

Aztán jöttek az újságírók. Már az érkezésnél egy-egy pohárka tüzesvízzel kínálták a versenyzőket, hogy mindenki pontosan tudjon célozni. A Szatmár.ro-t idén is Czinzel László főszerkesztő képviselte, aki egy kivétellel az összes ilyen versenyen részt vett. Két bajnoki címével, egy ezüstérmével minden évben az esélyesek között tartják számon, bár 2012 végén csupán a hetedik helyen zárt.

A média-munkatársak először két csoportban vívtak öt tusig tartó asszókat. Ez egyfajta selejtező volt, hiszen az itt elért eredmények szerint kerültek kedvezőbb vagy kevésbé kedvező pozícióba a főtáblán. Czinzel legyőzte a hírlapos Romász Jánost és a frisses Princz Csabát, de a Vocea Transilvaniei-nél dolgozó sportriportertől, Nicu Ghisantól és a Gazeta de Nord-Vest-es Daniel Chioreantól kikapott - igaz, csak egy-egy tussal. A főtáblán ismét Chiorean volt az ellenfél és ismét szoros mérkőzésen szerzett győzelmet a sportriporter.

A bajnoki címet három éve birtokló Fodor Lajosnak ismét jól ment a vívás, egy vereséggel került a főtáblára, az egyenes kieséses szakaszban pedig verhetetlen volt. A döntőben Florin Pop egykori sportújságíró volt az ellenfele, a kiélezett csatában pedig végül 10-7-re nyert és szerezte meg negyedik bajnoki címét.

A verseny szokás szerint "harmadik félidővel" zárult, volt nótázás, táncra is perdültek a sajtósok és a házigazdák.

A verseny végeredménye:
1. Fodor Lajos (Szatmári Magyar Hírlap)
2. Florin Pop (Művészeti Iskola)
3. Nicolae Ghisan (Vocea Transilvaniei), Daniel Chiorean (Gazeta de Nord-Vest)
5. Pesek Attila (Szatmári Friss Újság)
6. Romász János (Szatmári Magyar Hírlap)
7. Czinzel László (szatmar.ro)
8. Ionut Blajean (Informatia Zilei)
9. Princz Csaba (Szatmári Friss Újság) - sérülés miatt feladta a versenyt.

A Szilveszter Kupa résztvevői

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: