2012-12-03 17:27:48• hírek • Szatmar.ro

Parau játéka kérdéses Aradon

Az utóbbi években lassan erdélyi klasszikussá vált a Szatmárnémeti VSK és az Arad közötti párharc a női kosárlabdában. Kedden ennek újabb fejezetét írják a lányok Aradon a Román Kupa negyeddöntőjében. A 18.00 órakor kezdődő meccsnek és az oda-visszavágós párharcnak mindkét fél bizakodva vág neki.

A Csevakata Vologda elleni csütörtöki FIBA Európa Kupa meccs után a VSK lányai két napot pihenhettek. Az Arad felé induló buszra egyedül Diana Moldoveanu nem szállt fel - ez egyben azt is jelenti, hogy Annemarie Parau ott van az utazók között. Hogy játszani fog-e tudni, az egyelőre kérdéses, az oroszok elleni bokasérülése még nem jött teljesen helyre.

A két csapat legutóbbi meccsén, az őszi bajnokin a szatmáriak saját közönségük előtt 81-75-re nyerni tudtak, ez lelki többletet is adhat a lányok számára a meccs előtt. Dan Fleseriu mester az elutazás előtt kijelentette, csapata a bajnoki címre hajt, de a kupát sem veszi félvállról: „A mi fő célunk a bajnokság megnyerése, de ez nem jelenti azt, hogy a kupában nem szeretnénk jól szerepelni".

Ellenfelével ellentétben az Arad a hétvégén pályára lépett a bajnokságban és 67-50 arányú győzelmet aratott a „szomszédos" Temesváron. Vélhetően ennek hatására is Marcel Urban klubelnök bízik a jó eredményben. „„A román kosárlabda két erős csapata csap majd össze, de van olyan összetartó együttesünk, amely a közönségünk segítségével is megnyerheti ezt a párharcot", fogalmazott.

Aki élőben szeretné megtekinteni a mérkőzést, annak segítségére a klub buszt indít a Maros parti városba. A jármű kedden 14.00 órakor indul a Székesegyház elől. Aki jegyet szeretne, az a 0749-096119-es számon hívja Calin Tatar versenyszervezőt.

A visszavágóra mellesleg december 20-án, csütörtökön kerül sor az Ady Endre utcában szintén 18.00 órás kezdéssel.

A Román Kupa negyeddöntőjének párosításai:
Aradi BC ICIM-Szatmárnémeti VSK
Temesvári BCM Danzio-Targovistei CSM
Bukaresti Olimpia-Sepsiszentgyörgyi Sespi SIC
Alexandria-Gyulafehérvár

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: