2017-06-13 14:00:19• hírek • Kocsis Zoltán

Páratlan sportgála a Fradi sztárjaival Szatmárnémetiben!

Páratlan sportesemény helyszíne lesz csütörtök délután a szatmárnémeti Északi Színház. Nem csak azért, mert a maga módján a Szatmár – Ferencváros határon átnyúló női kézilabda utánpótlás projekt egy páratlan sportkezdeményezés. Az Évértékelő és Díjátadó Gálán ugyanis a Ferencváros és a magyar kézilabdasport több legendája is tiszteletét teszi. A gálát másodszor szervezik meg, tavaly Mátészalka volt a helyszíne.

A 16 órakor kezdődő gálán köszöntőt mond Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere, Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Magyar Lóránd parlamenti képviselő, Mile Lajos, Magyarország Kolozsvári Főkunzulja, Kiss Zoltán Sándor projektvezető, Jeney Zsolt Ákos, az FTC Kézilabda szakosztályának elnöke, Elek Gábor, Ferencváros női kézilabda-szakosztály vezetőedzője.

A gálán természetesen a projektben szereplő kézilabda-palántáké lesz a főszerep, kihirdetik az Év csapatát, átadják az Elek Gyula díjat az év legjobb edzőjének és a Szarka Éva díjat a korosztályok legjobb játékosainak.

„A jövőbe fektetni - bizalmat, energiát, hitet, anyagiakat - mindig hálás feladat! Ha a kézilabdáról van szó, annál inkább!” - vallja Kiss Zoltán. „Mivel struktúrájában, működési rendszerében egyedülálló kezdeményezés a mienk Európában, valahol utat mutatunk, talán pályát jelölünk ki a jövő számára is. Kis játékosaink, nem mindig európai feltételek mellett, de átlagon felüli áldozatok árán, kisebb csodákat produkálnak. Többnyire kis településeken, ahol pár évvel ezelőtt talán csak a tévén és rádión keresztül hallottak a kézilabdáról, ma már valóságos "népmozgalmi" mérteteket öltött a kézilabdakultusz. Beépült az ott élő emberek mindennapjaiba” - teszi hozzá.

„Nem csak sport és nem csak kézilabda, amiről szól ez a projekt, egy új életforma, életérzés és lehetőség a csöpp lánykáinknak. Az iskolai előmenetelükben, a mindennapjaikban, a kapcsolataikban, a világról alkotott képükben ők már többek, mint a társaik. A gyerekek, kis sportolók számára egy új világ nyílt meg. A civil karrier és a sport karrier számukra már egy új alternatíva, holott errefelé nem dúskálnak a kitörési lehetőségekben. A kézilabda, a "FRADI", számukra egy valós realitás, cél és "pálya". Ezért érdemlik meg ezek a kis "energia bombák" évente egyszer a rivaldafényt” - fogalmazta meg Kiss a csütörtöki gála mottóját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: