2011-03-31 16:11:08• hírek • Szatmár.ro

Parajjal töltött tojás és Parajos tojáslepény

Húsvét közeledtével minden háziasszony a lehető legjobb és legváltozatosabb menüsorral akar előrukkolni. Azok, akik már unják a hagyományos töltött tojást, próbálják ki a parajjal töltött tojást, és a parajos tojáslepényt, ami akár húsvéti reggeli része is lehet.

Parajjal töltött tojás

Elkészítéséhez 4 személyre: 8 tojás, 15 dkg parajkrém, 10 dkg gépsonka, vaj és só szükséges.

Az előkészület szakaszában a tojásokat főzzük keményre, héjazzuk le, tetejüket pedig vágjuk le. Elsőként vegyük ki a tojások sárgáját, és helyükre töltsünk egészen apróra vágott gépsonkával kevert parajkrémet. Második lépésben a megtöltött tojásokat állítsuk vajjal kikent tálba (aljukból egy szeletet levágva, azért hogy megálljanak), végül előmelegített sütőben, hozzávetőleg 10-15 percig sütjük. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Parajos tojáslepény

Elkészítéséhez 4 személyre: 15 dkg konzerv vagdalt hús, 15 dkg parajpüré, 6 tojás, 10 dkg reszelt sajt, őrölt bors, só, a sütéshez pedig olaj szükséges.

Első lépésben a húskonzervet alaposan elkeverjük az előzőleg már elkészített parajpürével és a felvert tojásokkal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített masszából serpenyőben, kevés olajon kis lepényeket sütünk. Utolsó lépésben a lepényeket meghintjük reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: