2007-08-30 10:21:31• hírek • István Löchli

Paradicsomharc

 40 ezer turista vett részt Bunolban a hagyományos paradicsomdobáló fesztiválon. (video)

 Mintegy 40 ezer turista vett részt a spanyol valencia tartomány Bunol városában, az immáron hagyományosan megrendezett paradicsomharc fesztiválon a Tomatinán.

Mint minden évben, most is teljesen megteltek Bunol utcái a paradicsomdobáló fesztiválra, mely a kisváros legnagyobb turistacsalogató eseménye. A résztvevőknek hat kamionnal szállították a mintegy 115 ezer kiló paradicsomot, majd elkezdődhetett a harc. A tömeg percek alatt piros színre váltott, de a gyakorlott Tomatínások esőköpennyel érkeztek a helyszínre.

A Tomatinát már 1945 óta megszervezik, és a legenda szerint akkoriban egy karneválon két fiatal összeveszett, és paradicsommal kezdték dobálni egymást, azóta minden évben megszervezik a paradicsomdobáló fesztivált. Minden évben több tízezer turista utazik Bunolba a fesztiválra, ugyanis sokak szerint, ez az év legnagyobb stresszoldó fesztiválja, ahol mindenki önfeledten kitombolhatja magát. A fesztivált világszerte megpróbálták utánozni, de csak egy igazi Tomatina létezik, Bunolban.

A legjobb videó mely 2005-ben készült
{youtube}RBPwS4gpjOA{/youtube}
A Tomatina hivatalos filmje – önmagáért beszél
{youtube}eEZiAAMKcSc&mode{/youtube} 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: