2012-03-05 15:43:18• hírek • Kocsis Zoltán

Paradicsom a templom előtt – megújul a Closca sugárút parkja

Rá sem fog ismerni a Closca sugárút parkjára az, aki március és június első napjai között nem követi majd figyelemmel az ottani munkálatokat. Fokozottan igaz ez a Burgya-sarokra, ahol amfiteátrum és kis tó is épül majd az ott álló román ajkú görög-katolikus templom elé.

Kis méterű munkagépek estek neki hétfőn a Closca sugárút két menetirányát elválasztó „zöld szigetnek": a cél, hogy a nyár elejére egy alaposan felújított park fogadhassa majd az arra sétálókat, pihenni vágyókat.

Amint azt Bente Ana munkavezető elmondta, a tulajdonképpeni munkához már októberben hozzáláttak, akkor a sugárút mindkét oldalán új fákat ültettek. A tél beálltával természetesen a munka is leállt, ezt március első napjaiban tudták újrakezdeni. „Jelenleg csak négy emberrel dolgozunk, de amikor szükség lesz rá, akkor akár tízet is ide rendelünk", mondta.

A munkálatok során a park teljes hosszában kicserélik a járdák szegélyköveit, újravetik a füvet, kövekkel rakják ki a járdákat. A leglátványosabb átalakuláson azonban a Burgya-sarok, pontosabban a román ajkú görög-katolikus templom előtti tér megy majd át. „Oda építünk egy kis amfiteátrumot, egy kis tóval, csermellyel. Mindezek köré pedig padokat állítunk fel. Egy igen kellemes hangulatú kis helyet igyekszünk megteremteni", mondta Bente Ana.

Amfiteátrum és kis tó kerül a templom elé

Az eredeti tervek szerint októbertől hat hónap állt a rendelkezésükre, hogy befejezzék a munkálatokat. Ám télen értelemszerűen nem tudtak dolgozni, így a Closca sugárút parkja várhatóan június elején nyeri el végleges arculatát.

Amint arról annak idején a Szatmár.ro is beszámolt, Ilyés Gyula polgármester 2011 július közepén írta alá azt a szerződést, amelynek fejében a Környezetvédelmi Alap támogatja a Closca parkjának modernizálását. A teljes modernizálás 1,49 millió lejbe kerül, ennek 89%-át fedezi a Környezetvédelmi Alap, Szatmárnémeti pedig 164.555 lejnyi önrészt fordít a park felújítására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: