2010-09-25 03:49:41• hírek • Szatmár.ro

Paprikás paradicsomleves és sajtos tepsis burgonya

Matkó Melinda menüje: paprikás paradicsomleves és sajtos tepsis burgonya. A beküldő jutalma jutalma egy három kilogrammos, kitűnő minőségű Hutton száraztészta-csomag.

Paprikás paradicsomleves

Hozzávalók:

1 csipet só, 1 csipet petrezselyemzöld, 1 doboz csemegekukorica, 1 doboz sűrített paradicsomlé, 1 darab sárga paprika, 1 darab piros paprika, 200 gramm csirkemell, 1 csipet bors, 1 csipet őrölt paprika, és aki szereti csípősen tehet hozza egy kis őrölt csiliport.

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk, besózzuk és borsozzuk. A paprikákat megtisztítjuk, és ezeket is csíkokra daraboljuk. A csirkemellet megpirítjuk egy kis olajban, majd megszórjuk pirospaprikával. Ezek után felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paprikát és a sűrített paradicsomot, majd lassú tűzön főzzük kb.10 percig. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, és tovább főzzük még néhány percig, majd ízesítjük őrölt csilivel, és díszítsük apróra vágott petrezselyemzölddel.

Sajtos tepsis burgonya

Hozzávalók

80 dkg. burgonya, 70 dkg. karfiol, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg.főtt sonka, 6 dkg.sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 db. lestyán, 3 dkg. vaj vagy margarin, 2 dkg.liszt, 2 dl. főzőtejszín, 1 csipet só, 1 csipet bors.

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, a karfiolt rózsákra bontva sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük, és a levét félretesszük. A vöröshagymát és a sonkát felkockázzuk. A serpenyőben felhevítjük a vajat, megpároljuk benne a vöröshagymát, és meghintjük a liszttel, ezt a főzőtejszínnel és a karfiol leszűrt levével kevergetve felforraljuk. Megolvasztjuk benne a sajt felét, beleszórjuk a sonkakockákat és a fűszereket. A meghámozott burgonyát félbevágjuk, és a karfiollal együtt tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a mártást és meghintjük a maradék sajttal. Ezután lerben összerotyogtatjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Hutton eperlevél. Összetevők: tészteliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás (30 százalék), ivóvíz
Hutton eperlevél. Összetevők: tészteliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás (30 százalék), ivóvíz


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: