2013-10-16 16:42:52• hírek • Szatmár.ro

Papírsárkány-pályázatot hirdet az Aranykapu

A szervezők kérik a szülőket, hogy a Fonó-Ház foglalkozásaira előzetesen jelentkezzenek be a fenti elérhetőségeken.

A kulturális egyesület pályázatot hirdet, amelyre két kategóriában várják a saját készítésű sárkányokat.

Az Aranykapu Kulturális Egyesület pályázatot hirdet Apák és fiaik-lányaik közös sárkánykészítő mesterkedéseinek támogatása céljából. Pályázni az alábbi kategóriákban lehet:

1. Klasszikus, kisméretű (max. 0,50m x 0,50m), jól irányítható sárkány: természetes alapanyagból (pl. papír, selyem, nád, bambusz, fa, csiriz).

2. Képzeld el, hogy hajótörést szenvedtél és egy lakatlan szigeten találod magad. Nincs nálad se papír, se cellux. A parton hatalmas pálmafák nőnek...
Jelzősárkányt kell készíts, hogy a legközelebb, a tengeren erre járó hajó észrevehessen. Célod, hogy a sárkány minél magasabbra repüljön a jeladáshoz. A jelzősárkány készítéséhez felhasználható bármi, ami egy lakatlan szigeten egy sárkány alapanyagát képezheti: pld. növények, nagy levelek, partra sodródó szemét.

Nevezési díj pályamunkánként: 10 lej, a munkák beadási határideje pedig november 9., szombat. A első kategória pályamunkáival egy sárkányeregető versenyben vesznek majd részt a pályázók november hónapban, az időjárás függvényében, előzetes egyeztetés alapján. A beküldött pályázatok legjobbjai értékes jutalomban részesülnek. A sárkányok értékelésénél figyelembe veszik a felnőtt-gyermek munka arányát is!

A beérkezett pályamunkákból Sárkány-kiállítás nyílik a Fonó-Házban. További információkért, illetve jelentkezni lehet az egyesület emailcímén: aranykapuegyesulet@yahoo.com, illetve a következő elérhetőségeken: Takács Andreánál a 0741-182063-as, Nezezon Enikőnél a 0744-687813-as telefonszámokon.

Az Aranykapu Fonó-Ház ezen a héten is várja régi és új tanítványait. A Kézműves Műhelyben a 7-9 évesek pénteken, október 18-án, 16 órakor a könyvkötés művészetével ismerkedhetnek, míg a 10-12 évesek a klasszikus papírsárkány készítésének titkait leshetik el, 18 órai kezdettel.

A "Playground-Játsszunk angolt!" elnevezésű angol nyelvműhely csütörtökön, október 17-én továbbra is két időpontban, 17.00 órától a kezdőket, 18.00 órától a haladókat várja játékkal, mesével, énekkel tanulni angolul.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: