2009-09-27 17:17:38• hírek • Szatmár.ro

Papírsárkányokkal versenyeztek

Mintegy 400-an látogattak ki a nagykárolyi sárkányeregtő versenyre szombaton, amelyet immár másodjára szervezett meg a helyi Művelődési Ház. Az esemény egész napos  kikapcsolódással szolgált, hiszen a papírsárkányok felröptetése után szalonnasütést szerveztek, majd koncertek sora következett.

A helyi művelődési ház a tavalyi évben ezt az eseményt is hagyományteremtő szándékkal indította útjára, amelyet minden szeptember végén egy hangulatos családi programként kíván megszervezni. A különleges megmérettetés lényege, hogy a fiatal generáció megismerkedjen a néhány évtizede népszerű kikapcsolódásnak számító foglalatossággal, a sárkányeregetéssel. Az ifjak mellett - iskolai csoportok, baráti társaságok - az idős korosztály is képviseltette magát, apák és nagyapák nagy lelkesedéssel mutogatták az utódoknak a papírsárkánykészítés alapfogásait, majd segédkeztek a röptetésben.

-Sikerült egy olyan eseményt megszerveznünk, amely valóban elmossa a korosztályok közti határokat, és mindenki jól érezheti magát - mondta Georgescu Bogdan, a Művelődési Ház igazgatója, aki azt is elárulta a legfiatalabb sárkényeregető négy, a legidősebb pedig 72 éves volt.

A nap fő attrakciója mindenképpen a sárgányeresztés volt: 17 órakor 24 papírsárnykányt röptettek fel a levegőbe. Az első helyezést a legmagasabbra röptető, illetve legszebb sárkányt készítő csapat nyerte: Nagy Patrick, Murvay Kimberly, Murvay Thomas, Megnyhárt Tamás, Bărnuţiu Alex.

A tavalyi programterv a díjazás után befejeződött, idén azonban a szervezők a kora esti szórakozásról is gondoskodtak. A verseny után ki lehetett próbálni a „csapágyszekerezést" is, majd közös szalonnasütésre került sor, amely alatt a kultúrház zenekarai koncerteztek.


Mintegy 400-an látogattak ki a nagykárolyi sárkányeregtő versenyre,
Másodjára szerveztek sárkányeregető versenyt Nagykárolyban


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: