2011-04-06 20:19:13• hírek • Szatmar.ro

Bravúros győzelmet aratott a VSK

A Kolozsvár, a Nagybánya, a Temesvár és a Suceava után sorozatban ötödik hazai győzelmét aratta a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda csapata: ezúttal a Resicabányából lett Krassó-Szörény szenvedett 28-24 arányú vereséget az Ady Endre utcában.

A Krassó-Szörény elleni bajnoki hosszú percekig focimeccshez hasonlított. Na nem azért, mintha a fiúk lábbal próbálták volna megjátszani a labdát, hanem azért, mert Surducan gólját hosszú percekig nem követte újabb találat. Tíz perc után is csak 3-0-ás hazai vezetést mutatott az eredményjelző, húsz perc elteltével pedig 10-3 volt a VSK-nak. Ekkor egy hazai hullámvölgy következett, amit kihasználva a vendégek feljöttek 12-10-re, ám Savlovschi és Szavics góljai a végén azt jelentették, hogy a szatmáriak 14-10-es előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A szünet után se nagyon változott a mérkőzés képe, a vendégek nem tudtak három gólnál közelebb kerülni a VSK-hoz. A végjátékot aztán óriási káosz jellemezte, kihagyott ziccerek, eladott labdák és következetlen bírói ítéletek követték egymást, ami azonban nem tudta megakadályozni a Szatmárnémeti 28-24 arányú győzelmét. A siker rangját csak emeli, hogy a bánsági gárda néhány nappal korábban csak egyetlen góllal maradt el a Kupagyőztesek Európai Kupájának az elődöntőjétől.


Négy góllal verte a VSK a tavalyi ezüstérmes Krassó-Szörény csapatát
Négy góllal verte a VSK a tavalyi ezüstérmes Krassó-Szörény csapatát


A VSK újabb hazai győzelme egyben azt jelenti, hogy Palkó János és Nicolae Istrate együttese az idei szezonban csak a Pandurii ellen kapitulált Szatmárnémetiben, a Tg-Jiu-i együttes elleni vereség előtt pedig a Bákó, a Bukaresti CSM és a Steaua is elvérzett a szatmári közönség előtt.

Nemzeti Liga, a 17. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Resicabányai UCM 28-24 (14-10)

A szatmári gólszerzők: Savlovschi 7, Vizsbovszkij 5, Timofte 5, Surducan 4, Szavics 2, Oláh 1, Liberţ 1, Mateiaş 1, Munea 1, Várady 1
Játszott még: Teremi, Panazan.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: