2011-04-15 21:25:44• hírek • Szatmar.ro

Papírforma-vereség a bajnok ellen

A Krassó-Szörény legyőzése után a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának szurkolói méltán reménykedtek abban, hogy kedvenceik a Konstanca személyében egy újabb nagy halat kifognak, és a tavalyi ezüstérmes után a tavalyi aranyérmest is legyőzik. A csoda azonban elmaradt, a szatmáriak elszenvedték második hazai vereségüket az idei szezonban, a címvédő pedig simán, 30-23 arányban nyerni tudott.

Az első gólt még a hazaiak szerezték, ám jó másfél órával később kiderült: a VSK ekkor vezetett először és utoljára. A szatmáriak az első húsz percben még úgy-ahogy tartották a lépést, a mérkőzés első harmadában a Konstanca előnye soha nem volt nagyobb három gólnál. Ekkor azonban a vendégek elléptek néggyel, hogy a szünetre már 20-15-ös előnnyel vonuljanak.

A pihenő után a VSK még háromszor feljött három gólra, ám a komoly Bajnokok Ligája-tapasztalattal rendelkező Konstancának nem okozott különösebb gondot, hogy simán behúzza a két pontot és 30-23 arányban nyerni tudjon. Ennek ellenére a találkozó végén össznépi ünneplés tört ki, hisz a hazai szurkolók sajátjaik mellett az ellenfelet is megtapsolták, minek következtében a mintegy 30 főből álló vendégszektor a szatmári drukkereket éltette.



Küzdelem volt, izgalom viszont már kevesebb a VSK-Konstanca meccsen


A találkozón Palkó János és Nicolae Istrate Bejenariu, Munea és a junior Jurj személyében több olyan játékost is pályára küldött, akik a szezon során eddig kevesebb lehetőséget kaptak - utóbbi gólt is szerzett. A vendégcsapatban pedig több román válogatott mellett ott volt a magyar válogatott mongol származású beállósa is, Schuch Timuzsin István is. A 26 éves sportoló édesanyja Mongóliában született, tanulni jött annak idején Magyarországra és végül ott ragadt.

Nemzeti Liga, 19. forduló:
Szatmárnémeti VSK-Konstancai HCM 23-30
(10-15)
A szatmári gólszerzők: Vizsbovszkij 6, Munea 4, Savlovschi 3, Szavics 3, Liberţ 3, Surducan 2, Mateaş 1, Jurj 1
Játszott még: Teremi, Panazan (kapusok), Oláh, Várady, Bejenariu

További eredmények:
Temesvári Poli-Steaua 28-20 (16-13)
Nagybányai HC Minaur-Nagyváradi CSM 30-31 (18-17)
Kolozsvári U Transilvania-Brassói Dinamo 27-23 (13-12)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: