2012-06-29 16:12:50• hírek • Kocsis Zoltán

Meglepetés Egriben: MPP-és tanácsos lett az alpolgármester

Pénteken megalakult a községi tanács Egriben is. Szabó Elek polgármester letette a hivatali esküjét, így újabb négy évig vezetheti a helyi adminisztrációt. Az újonnan felesketett és beiktatott tanácsosok megszavazták a szakbizottságok összetételét és szavaztak az alpolgármester kilétéről. Ez utóbb pedig alapos meglepetést okozott.

„Az egyik RMDSZ-es tanácsos, fittyet hányva a frakció elhatározására, átszavazott", kommentálta a Szatmár.ro-nak röviden Szabó Elek azt a tényt, hogy Egri alpolgármestere a következő négy évben az MPP jelöltje, Dolhai Endre lesz.

Tekintve, hogy a Szatmár Megyei Tanács élén a Szociál-Liberális Szövetség áll, az RMDSZ frakció elképzelése az volt, hogy az USL jelöltjét, az eddigi alpolgármestert, Jager Beáta Erzsébetet támogatja. Az átszavazás következtében azonban a polgármester és az önkormányzat eddigi legnagyobb kritikusa lett az alpolgármester.

„Reméljük ez meghozza a megbékélést az MPP frakciójával. Azt ígérték, hogy végre egy irányba, a község fejlődésének irányába fogják húzni Egri szekerét ők is", mondta Szabó.

Egri község tanácsában mellesleg öt RMDSZ-es, négy MPP-és és egy-egy USL-és és PP-DD-és tanácsos foglal helyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: