2010-06-24 18:54:54• hírek • Szatmar.ro

Pannónia szálló - felújítás alatt

Amint olvasóinknak ígértük, csütörökön betekintést nyerhettünk az egykori Pannónia szálló felújítási munkálataiba. A Dacia Rt. igazgatója, Radu Hosu vezetett körbe minket az épületben.

A hotel bejáratán átjutva érdekes látvány fogadott bennünket. Az elmondottak alapján, egykor tündöklő épület - amelyet minden bizonnyal kevesen láthattak eredeti állapotában a ma élők közül -, belső falai szinte teljesen le vannak csupaszítva. Az átkos korszakban az épület belső arculatát megváltoztatták, így a közelmúltig ebben a formában volt megtekinthető. Az új tulajdonos immár mindent az eredeti állapotába szeretne visszaállítani.

Amint azt Radu Hosu portálunknak elmondta, a szálloda belső falait többek között 14 karátos arannyal is díszítették ennek építésekor, amit Ceausescu érában egyszerűen lebontottak, helyébe pedig az erőteljes sárga színt festették. Több olyan változást is eszközöltek ebben az időben, amivel a Pannónia egykori szépségét teljesen lefokozták.
Az igazgató fontosnak tartotta elmondani, hogy a Pannónia szálló a szecesszió egy magyar változatában épült és a magyar állam finanszírozta.

Az épület múltjáról és annak jövőjéről is cikkeztünk már, így ebben az anyagban erre már nem is kívánunk kitérni. A helyszínen készült videofelvétellel, illetve a megszólaltatott igazgató által elmondottakkal a jelenleg zajló munkálatokat mutatjuk be.  Amennyiben újabb fejlemények lesznek az épület sorsát illetően, szerkesztőségünk tájékoztatni fog róla.



Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Pannónia szálló


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: