2016-04-02 16:38:50• hírek • Kocsis Zoltán

Pankotán kezdi a rájátszást az Olimpia – máris sorsdöntő lehet

Pankotán kezdi a rájátszás alsóházát, egyben a bennmaradásért folytatott küzdelmet az Olimpia labdarúgócsapata. Ezt nagyjából már a szombati utolsó forduló előtt tudni lehetett, az alapszakaszt záró játéknapon azonban eldőlt, kik lesznek az Oli ellenfelei a következő tíz fordulóban. Illetve, hogy mely csapatok harcolhatnak majd a feljutásért.

Az utolsó játéknapon az Olimpia Karánsebesen kellett volna pályára lépjen, ám mivel a hazai csapat már a tavaszi szezont sem kezdte meg, a szatmáriak automatikusan megkapták a három pontot. Ezzel pedig eldőlt, hogy az alapszakaszt 9 győzelemmel, 6 döntetlennel és 11 vereséggel, 33 ponttal a tabella 10. helyén zárják a sárga-kékek. A szezon előtt célként kitűzött felsőházi rájátszás helyett következhet tehát a harc a bennmaradásért. Mivel a Brassó és a Mioveni egyaránt 3-0-ra nyerni tudott a Pankota ellen, illetve Resicabányán, a Valcea erejéből pedig csak gól nélküli döntetlenre futotta Nagybányán, ezért eldőlt az is, hogy a Brassótól és a Mioveni-től „megszabadult" az Olimpia, „cserébe" megkapta a Valceát és a Kolozsvári U-t.

Papíron kiesett a már korábban visszalépett Karánsebes, valamint a Resicabánya, ám mivel időközben a Bihar FC is visszalépett, helyüket a resicabányaiak veszik át.

A rájátszásba az alapszakaszban megszerzett pontok felét viszik magukkal a csapatok. Nem veszik figyelembe továbbá a két kieső, illetve a visszalépett csapatok ellen megszerzett pontokat. Ilyen körülmények között az Olimpia 11 ponttal negyedikként folytatja a küzdelmet. Első a Valcea 18 ponttal, második az U 16 ponttal, harmadik a Pankota 13 ponttal, ötödik a Tatrang 9 egységgel és hatodik Resicabánya -11 ponttal.

A második osztály versenykiírása szerint az alapszakasz utolsó két csapata mellett automatikusan kiesnek a rájátszásban az utolsó három helyen végző csapatok is, a harmadikak pedig osztályozón küzdenek meg a bennmaradásért. Ilyen keretek között a kieső helyen álló Olimpia rögtön sorsdöntő összecsapással kezd az osztályozós helyen álló Pankota otthonában.

Íme az Olimpia első öt fordulójának programja:

1. forduló - április 9. - Pankota - Olimpia
2. forduló - április 16. - Olimpia - Kolozsvári U
3. forduló - április 23. - Ramnicu Valcea - Olimpia
4. forduló - április 30. - Olimpia - Tatrang
5. forduló - május 7. - Resicabánya - Olimpia

A visszavágókat fordított sorrendben rendezik, az Olimpia tehát a Resicabányával kezd és a Pankota elleni hazai meccsel zár.

Végezetül ejtsünk néhány szót a csoport felsőházáról, ahol a Gaz Metan kezdi az első helyről a harcot a feljutásért 21 ponttal, megelőzve az egyaránt 20 pontos Targovistét és UTA-t, a 19 pontos Brassót, valamint a 17 pontos Nagybányát és Miovenit.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: