2016-06-01 15:56:44• hírek • Kocsis Zoltán

A klub jövője függ a szombati meccstől!

A másodosztályú bajnokság rájátszásának utolsó fordulójában a Pankota csapatát fogadja szombat délelőtt 11.00 órai kezdettel az Olimpia. A meccs tétje pedig óriási: bennmaradás, osztályozó vagy kiesés lehet a klub sorsa az eredménytől függően.

A képlet egyszerű! Az Olimpia és a Pankota egyaránt 31 ponttal áll a tabellán. Aki több pontot szerez, az biztosan bent marad a második osztályban, a másik pedig osztályozóra kényszerül. Abban az esetben pedig, ha a Kolozsvári Universitatea nyer Tatrangon, a Szatmárnémetiben vesztes együttes egyenesen ki is eshet!

„Élet-halál meccs lesz a szombati! Mind a játékosok, mind a klub sorsa függ a Pankota elleni meccstől", erősítette meg Mircea Bolba vezetőedző a szerdán megtartott sajtótájékoztatón. „Ez lesz a szezon lefontosabb mérkőzése", erősítette meg Marius Suta kapus. „Győzelem esetén a szezon minden rossz eredménye, negatívuma semmissé válik", jelentette ki Cosmin Iuhas.

A csapatkapitány hosszú kihagyás után térhet vissza, noha ő maga is elismerte, nem százszázalékosan egészséges. „Ha nem is vagyok még teljesen ép, ez egy olyan meccs, amelyen mindannyiunknak áldozatokat kell hoznunk! Amennyiben a mester számít rám szombaton, én kész vagyok beállni", jelentette ki Iuhas.

„Ismerjük az ellenfelet, hisz ez már a negyedik egymás elleni meccsünk lesz ebben a szezonban. Pankotán egyértelműen jobbak voltak, megérdemeltem nyertek. De minden meccs más", sütötte el az ismert közhelyet Vasile Buhaescu. A gólerős csatár idén tavasszal már hat gólnál tart, ám utóbbi három bajnokin nem talált kapuba. „Nem az fontos, ki rúgja a gólt! Azt se bánom, ha Suta a kapujából rúgja be a másik a kapuba! A lényeg, hogy mi nyerjünk", válaszolta az újságírói kérdésre.

„Elmondtam a fiúknak, ha annyit futnak, mint az ellenfél, nyerünk! Ha többet futnak, simán nyerünk! A szezon végén vagyunk, így érthető a fáradtság a lábakban, de ez egy olyan meccs, amelyen minden külső tényező fölé kell kerekednünk", fogalmazott Bolba.

Nem könnyíti meg az Olimpia dolgát, hogy több alapemberére sem számíthat a szakvezetés. Adrian Markus és Tony Kanalos sérülés miatt nem léphet pályára, Adrian Salageanu a napokban kezdte el az edzéseket, Ciprian Brata pedig térdsérüléssel bajlódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: