2016-06-04 16:16:27• hírek • Kocsis Zoltán

Pankota elleni döntetlen után következik a Buzau elleni büntetés

Hiába vezetett a 60. percig az Olimpia hazai pályán a Pankota ellen, nem tudta megszerezni a három pontot. Ennél fontosabb azonban, hogy a döntetlen következtében egyáltalán nem biztos, hogy ősztől is a második osztályban folytathatja a csapat: erről a Gloria Buzau elleni osztályozó dönt majd.

A sárga-kékek úgy kezdték a találkozót, amint azt egy hazai pályán játszó csapatnak egy sorsdöntő meccsen kell. Dumitru Muntean és Villand Róbert hiába próbálkozott azonban, gól nem lett belőle. A 36. percben aztán Cosmin Bura tört be az ellenfél tizenhatosára, Cornel Suciu megakasztotta, a megítélt büntetőt pedig Vasile Buhaescu értékesítette. A vendégeknek az első félidőben nem is volt komolyabb helyzetük, az utolsó percekben Daniel Dan lövését jegyezhettük csak fel.

A szünet után aztán az első komolyabb vendég helyzetből Dragos Draghalina ki is egyenlített. Igaz, kellett ehhez a hazai védők tétlensége, bizonytalansága is.

A bekapott gólt követően az Olimpia újabb energiákat mozgósított a támadásban, Buhaescu és Munteanu próbálkozásait azonban nem kísérte siker.

A meccs vége feszültre sikeredett, a 79. percben előbb Heil Walter kapta meg második sárgáját és hagyta el a pályát, a 90. minutumban pedig Marius Ion durva belépője után „egyenlítettek" a vendégek. Az Olimpia játékosai és szurkolói az utolsó pillanatokban egy büntetőt kértek számon a játékvezetőtől, majd zárásként elpuskáztak egy 25 méteres szabadrúgást.

Az eredmény már nem változott, a döntetlen pedig azt jelenti, az Olimpia elszalasztotta bebiztosítani a második osztályban való bennmaradását. Ugyan mind az Olimpia, mind a Pankota 31 ponttal zárta a szezont, az aradiaknak nem kellett az alapszakaszt követően a pontok felezésénél felfelé kerekíteni (magyarán az alapszakaszt is figyelembe véve több pontot szerzett), így ő végzett a második helyen. Az Olimpia pedig túlórára kényszerül a keleti csoport rájátszásának 3. helyezettje, a Gloria Buzau ellen. Az osztályozó első meccsét Szatmárnémetiben játsszák kedden 18.00 órai kezdettel, a visszavágót pedig szombaton Buzauban.

A csoportot végül a Resicabányán 3-0-ra nyerő Ramnicu Valcea nyerte, míg a Tatrangon 3-1-re kikapó Kolozsvári Universitatea egy éven belül másodjára esik ki, ezúttal a harmadik osztályba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: