2008-11-12 23:24:47• hírek • Szatmar.ro

Magabiztosan győzött a Rapid és a Dinamo

A Román Kupa nyolcaddöntőjében könnyen nyertek a „nagyok", kiesett a Craiova.

A keddi két találkozót követően szerdán további öt mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Román Kupa nyolcaddöntője, melynek sorám magabiztosan nyert a Rapid és a Dinamo, továbbjutott a Vaslui és a Beszterce, nem kis meglepetésre kiesett viszont a Craiova.

A listavezető Dinamo a másodosztályú Botosani ellen lépett pályára és tartalékosan is könnyedén kiharcolta a továbbjutást. Igaz ugyan, hogy az első percekben a Botosani bátran felvállalta a játékot és helyzetig is jutott, azt közvetően azonban a fővárosiak kézbe vették az események irányítását. Főleg Andrei Cristea volt elemében, aki a második játékrészben két gólt lőtt és adott egy gólpasszt, ezzel oroszlánrészt vállalva csapata győzelméből. A Botosani egyedüli vigasza, hogy a végén Simao révén megszerezték a becsületgólt.

Ennyi sem adatott meg az International Curtea de Argesnek, akik a Rapiddal találkoztak. A vasutasok végig irányították a játékot, Pinto révén már a 11. percben vezetést szereztek, majd sorra hagyták ki helyzeteiket, hogy aztán a végén Fernandes és Herea beállítsák a végeredményt. A másodosztályú Curtea de Arges mindössze egyszer lőtt kapura.

A nap meglepetését a Pandurii Targu Jiu okozta azzal, hogy szabályosan kiütötte a bajnokságban remeklő Craiovát. A pandúrok az első félidőben többet birtokolták a labdát, aktívabbak voltak, Iordache révén meg is szerezték a vezetést. A második félidő elején előbb Piturca növelte, majd Costea csökkentette a különbséget. Hiába támadott aztán többet a Craiova, nem tudott betalálni Mingote hálójába, nem úgy Simion és Raskovics, akik két kontrából bebiztosították csapatuk továbbjutását.

A Vaslui kispadján harmadik mérkőzését is megnyerte Viorel Moldovan, ezúttal az Otopeni volt a szenvedő fél. A Brassó, akárcsak hetek óta a bajnokságban, ismét döntetlent játszott a Beszterce ellen. Ám most ezért nem jár pont, csak hosszabbítás és tizenegyesek. Mivel a brassóiak közül Roman és Maldarasanu lába is megremegett, Anca továbblőtte a Besztercét.

Eredmények:

Botosani - Dinamo 1-3
gólok: Simao (85.) illetve Andrei Cristea (50., 83.), Danciulescu (66.)

International Curtea de Arges - Rapid 0-3
gólok: Pinto (11.), Fernandes (72.), Herea (85.)

Beszterce - Brassó 1-1, tizenegyesekkel 5-3
gólok: Dan Roman (18.) illetve Ilyés (50.)

Otopeni - Vaslui 1-2
gólok: Kalle (75.) illetve P. Jovanovics (34.). Burdujan (74.)

Craiova - Pandurii 1-4
gólok: Costea (59.) illetve Iordache (24.), Piturca (52.), Simion (85.), Raskovics (90.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: