2010-09-17 17:56:45• hírek • Szatmár.ro

Pangás a nagybani piacon

Néhány eladó ment csak ki portékájával pénteken az új nagybani zöldség- és gyümölcspiacra.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy a valódi termelőknek adják meg a lehetőséget egy új, nagybani élelmiszerpiac beindításával, úgy tűnik, mégsem ezt a célt fogja szolgálni az új létesítmény. Amint az kiderült, bárki - így a sokat szidott viszonteladók is - árusíthatnak majd a Magnolia utcán, a volt autópiac helyén, amelyet a hatóságok jelöltek ki erre a célra. A valódi cél az, hogy a Nagypiac környékéről eltűnjenek az összevissza parkoló autók, és, hogy az ottani telektulajdonos ne tudjon bérleti díjat szedni az árusoktól, mindenféle hivatalos procedúrát mellőzve.


Bár reggel 4-kor még tizenkét kisteherautó parkolt be az új piac területére, az ottmaradtak elmondása szerint elég volt egy telefonhívás ahhoz, hogy visszavigyék portékájukat a Nagypiacra - ahová az előzetes ígéretek ellenére mégis beengedték őket a hatóságok.

A hivatalos megnyitóra három termelő maradt - a megyei és helyi hivatalosságok megérkezéséig Pop Ioan szervezőnek sikerült még újabb árusokat toborozni telefonon, hogy ne tűnjön olyan tragikusnak a helyzet.

Az árak nem különböztek a nagypiaci nagybani áraktól: paprikát 2,5-3 lejért, burgonyát 1,2 lejért, káposztát 1 lejért, vinettát 1,5 lejért, sárgarépát 2 lejért lehetett venni zsákszámra.Azaz lehetet volna, a nagy érdeklődés ugyanis elmaradt. Az elkeseredett árusok az újságírókra próbálták meg 10-20 banival olcsóbban rátukmálni termékeiket.

A helyszínre érkezett Albu Adrian alpolgármester kijelentette: a következő napokban drasztikusan fel fognak lépni a Nagypiacon árusító viszonteladókkal szemben, és kötelezni fogják őket, hogy az új piacon kínálják majd áruikat. A hatóság meg fogja bírságolni a Nagypiac melletti telek tulajdonosát, amennyiben az nem tesz eleget a „magánpiac" felszámolására vonatkozó felhívásoknak.


Szinte több volt az árus, mint az érdeklődő
Szinte több volt az árus, mint az érdeklődő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: