2010-03-22 16:00:04• hírek • Szatmar.ro

Nyolc érmet birkóztak össze

Illusztráció
Illusztráció

A hagyományos Erdély Kupán ismét jól szerepeltek a szatmáriak.

Mintegy 600 sportoló részvételével a hétvégén Kolozsváron rendezték meg a hagyományos utánpótlás cselgáncs Erdély kupát, amelynek nemzetközi jelleget kölcsönzött a tény, hogy a magyarországi Szegedről és Domaszékről is jöttek versenyzők.

A Szatmárnémeti Unió csapata a hagyományoknak megfelelően ezúttal is eredményesen szerepelt, Terely Mihály és Ramona Igna tanítványai ugyanis nyolc érmet szereztek, amelyből négy arany, kettő ezüst és kettő bronz. A delegáció nem úszta meg sérülés nélkül, Szilágyi Dávidnak ugyanis eltörött a bokája. „Népes volt a mezőny, jó volt a színvonal is és számunkra eredményesen zárult" - értékelt Terely.

Az Unió csapatához kapcsolódó hír továbbá, hogy Pelz Attila aranyérmet szerzett a németországi Drezdában a veterán versenysorozat egyik állomásán. A 40-45 évesek között a 90 kg-os kategóriában diadalmaskodó Pelz mellesleg ott lesz a májusi, budapesti világbajnokságon is, Czerlau Doinával egyetemben.

Pándi Karola, Tróba Helmuth és Kovács Richárd a hétvégén dévai U20-as zónadöntőre utazik. A korosztályos ob. döntő tornájára Sámel Lórándnak és Seres Cristiannak nem kell selejtezőt vívnia, mivel ők a válogatott kerettel készülnek.

A szatmáriak eredményei:
U13, 1. hely: Faur Florin (+55 kg); 2. hely: Colder Ciprian (55 kg), Kovács András (34 kg); 3. hely: Stan Alex (46 kg)
U15, 1. hely: Faur Mihaela (+63 kg), Tróba Albert (42 kg); 3. hely: Kovács Dóra (57 kg)
U17, 1. hely: Kovács Richárd (+90 kg).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: