2010-02-02 16:56:09• hírek • Szatmar.ro

Koldul a cselgáncssport

A folyamatos eredmények ellenére anyagi gondokkal küszködik a sportág.

Új év, új versenyek és új remények a szatmárnémeti cselgáncs-sport háza táján. Az új remények azonban nem csak az eredményes szereplést illetik, az új esztendőre ugyanis egy régi probléma is átmentette magát: a pénztelenség.

A szponzorok elkerülik a sportágat, pedig az eredményekben nincs hiány: a tavaly 24 érmet nyertek a dzsúdósok. Így nem marad más, mint a városi és megyei tanács és a remény. Na meg a szülők.

„Nem szeretek siránkozni, de valahogy furcsa dolognak tartom, hogy minden verseny előtt nem csak a várható szereplés miatt, hanem az utaztatással kapcsolatos problémák okán is izgulni kell. Főleg év elején súlyos a helyzet ilyen szempontból. Eddig valahogy megoldottuk, majd ezután is lesz valahogy. Legfeljebb elmegyünk biciklivel", fogalmazta meg a tragikomikus helyzetet Terely Mihály, hozzátéve: nonszensz dolog, hogy országos és Balkán-bajnokok, Eb-n jól szereplő sportolók számára visszatérő gondot jelentsen az utaztatás. „Tavaly huszonnégy érmet hoztunk, a vívás után a második sikersportága vagyunk a megyének, és harmincöt-negyven éve - a hatvannyolcas alakulás óta - folyamatosan szállítjuk az eredményeket, öregbítjük a megye és a város hírnevét. Ígéretet azt kaptunk a városi és megyei vezetés részéről a támogatásra, majd meglátjuk, mit váltanak valóra belőle. Mindenesetre azt sem tartom helyes dolognak, hogy edzőként kilincselnem kell a segítségért: a jó az lenne, ha az asztalra letett eredmények függvényében kapnának támogatást a sportegyesületek", mondta Terely.

A mester elmondta, a belföldi utazásokat csak-csak sikerül finanszírozni, de a külföldi kiruccanásokat általában a szülők segítségével tudták megoldani.

Ami a cselgáncsozók közeljövőbeli programját illeti, jövő héten Nagyváradon kadett zónaközi döntőre kerül sor, majd Ploiesti-en U23-as bajnokságot, Nagybányán pedig kadett döntőt rendeznek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: