2014-11-06 15:22:38• hírek • (x)

Panaszt tett az ACL Coica nácizásáért!

Panaszt tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál a Keresztény-Liberális Szövetség (ACL) szatmári ifjúsági szervezete Dorel Coica szatmárnémeti polgármester ellen, aki kedd este az egyik helyi tévécsatorna politikai műsorában többször is nácinak nevezte a pártszövetség elnökjelöltjét, a szász származású Klaus Werner Iohannist.

„Szatmár megye egyik legfontosabb ismérve és értéke a multikulturalizmusa. Azzal, hogy Szatmárnémeti polgármestere nácinak nevezi az ACL szász államfőjelöltjét, megsértette Szatmár megye teljes sváb és német lakosságát", jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Adrian Cozma, az ACL-t alkotó PDL ifjúsági szervezetének elnöke.

A megyei tanácsos felelőtlennek és sértőnek nevezte Coica kijelentéseit, amiért a polgármester akár 100.000 lejes bírságot is kaphat az Országos Diszkriminációellenes Tanácstól. „Megértem ugyanakkor a RSD vezetőinek elkeseredett akcióit, mivel nem tudják elviselni, hogy Szatmár megyében a második helyre szorultak az ACL mögött", utalt vissza a vasárnapi elnökválasztás eredményeire Cozma.

Victor Cernea, a PNL ifjúsági szervezetének elnöke visszautasította Liviu Dragnea belügyminiszter azon vádját, mely szerint Iohannisnak két külön programja van Erdély és az ország többi része számára. „Minden fiatalnak és minden állampolgárnak ugyanazok az elvárásai a politikummal szemben, így az ACL jelöltjének ugyanaz az üzenete minden megye, minden fiatal és minden személy számára", jelentette ki.

Cernea elfogadhatatlannak tartja, hogy a külföldön dolgozó és tanuló fiatalok csak nagyon nehezen, sokszor több órás várakozás után tudtak csak szavazni. „Ezek a fiatalok tanulmányaik végeztével majd haza szeretnének térni, mi meg így kezeljük őket, holott nagy szükségünk van szaktudásukra", jelentette ki.

Cernea kritizálta a kormányt, amiért annak még költségvetés-tervezete sincs a következő évre. „A választási kampányban egyik ígéret követi a másikat, ám azt nem tudjuk, hogy mégis milyen forrásból akarja ezt fedezni a kormány. Főleg olyan körülmények között, hogy a külföldi pénzintézetek csökkentették Románia várható fejlődési becsléseit".

Végezetül Cozma és Cernea arra szólította fel a fiatalokat: a november 16-án esedékes második fordulóban mindenképpen menjenek el szavazni. Azok is, akik az első körben távol maradtak vagy nem tudtak eljutni az urnákhoz „Ne dőljenek be PSD hazugságainak! Victor Ponta egy millió munkahelyet ígért, ám 75.000-rel nőtt a fiatal munkanélküliek száma. Victor Ponta nem más, mint egy munkanélküli-gyár!", jelentette ki Cozma, kiemelve, hogy a helyi önkormányzati vezetők sem tettek semmit az elmúlt két évben.

A sajtótájékoztató végeztével előkerült két piros színű lufi és egy tű. „Így fogja kipukkasztani a PSD-lufit az ACL", mondta Cozma, utalva arra, hogy az acele románul tűket jelent.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: