2009-03-23 18:17:48• hírek • Kocsis Zoltán

Panaszt tett a Red Bull

Az osztrák istálló szerint a Williams, a Toyota és a Brawn szabálytalan diffúzorokat használ.

Hivatalos panaszt tett a Red Bull Racing istálló a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) illetékeseinél, mert szerintük három istálló nem a szabályoknak megfelelő diffúzorokat használ és ezáltal nagyobb nyomatékot ér el.

Helmut Marko, a Red Bull egyik vezetője a sportnet.at nevű portálnak elmondta, hogy panaszt tettek a Williams, a Toyota és a BrawnGP autói ellen, mert azok dupla diffúzorokat használnak. „Ez körönként öt tized pluszt jelent számukra, így nem csoda, hogy a Brawn hét tizeddel gyorsabb a konkurenseinél".

 

Marko elmondása szerint a Renault már egy évvel ezelőtt megérdeklődte a FIA-nál, hogy ilyen formában szabályos-e a diffúzor, de nemleges választ kapott. Szerinte az sem jelent semmit, hogy a barcelonai tesztek során Charlie Whiting versenyigazgató megvizsgálta az autókat és nem talált semmi rendellenességet. „Nem hivatalos vizsgálat volt és ezért nem nézte meg elég tüzetesen".

Amennyiben a FIA helyt ad a Red Bull keresetének és a három csapat mégsem változtat az alkatrészen, akkor akár ki is zárhatják őket a melbourne-i szezonnyitóról. Ennél azonban Marko szerint van egy kevéssé drasztikus megoldás is: a diffúzorba egy nagyobb lyukat kell kialakítani. És ezt, szerinte, öt perc alatt meg lehet csinálni.Nem a Red Bullon kell alakítani

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: