2010-09-28 14:44:13• hírek • Szatmar.ro

Panaszosok a prefektusnál

Főleg szociális problémákkal keresték fel a törvény szatmárnémeti képviselőjét az általa tartott meghallgatáson.

Az eddigiektől eltérően, Radu Giurca prefektust audienciáján immár nem a földügyek körüli problémák miatt keresték fel, túlnyomórészt szociális gondok álltak a panaszok hátterében.

K. Valentin pusztadaróci lakos például szociális segélyt jött igényelni. Mint elmondta, a daróci erdőben él, nincs földje, nincs háza, egy kis viskó az otthona. Gyermekét aki ötödik osztályba kellene járjon, nem tudja iskolába küldeni, hiszen sem ételre, sem pedig ruházkodásra nem jut pénzük. Fémgyűjtésből tengődnek. A prefektus azt tanácsolta számára, hogy keresse fel másnap a helyi polgármesteri hivatalt és kérvényezze az illetékesektől a segélyt, mivel ezt a helyi önkormányzat kell kiutalja, azután, hogy a szociális ügyekkel foglalkozó munkatársuk felmérik a helyzetet.

F. Mária szatmárnémeti lakos lánya ügyében kért segítséget. A 18-ik életévét betöltött fiatal ugyanis skizofréniával küzd, ami miatt édesanyja az eddigiekben a gondozói kötelezettségeket ellátva segélyben is részesült. A bürokrácia miatt idén nem sikerült időben eljárnia az évente megújítandó hivatalos iratok ügyét, így az illetékesek azt a választ adták számára, hogy szeptemberben nem kapja meg a támogatást. Ugyanakkor mivel gyermeke közben betöltötte a 18-ik életévét más kategóriába kerül az ügye, ami szintén megnehezíti azt, hogy segélyhez jussanak. Az anya eddig tanítónőként dolgozott egy nemrégiben megszűnt szatmárnémeti iskolában. Ekkor nyugdíjassá vált, azonban nyugdíját sem kapta még meg, így csak nagyon szűkösen élnek a beteg gyermekkel.

Giurca megígérte, utánanéz és megsürgeti mind a két ügyet, a segélyt és a nyugdíjt is.

T. Iuliana, bár rendelkezett saját lakással a Ioan Ghica utcában, a környéken élő romák miatt elköltözött otthonról és albérletbe ment. Annak érdekében, hogy bérleti díját fizetni tudja, felvett egy 1000 lejes kölcsönt, majd több másikat. A 380 lejes nyugdíjából azonban nem tudta tovább fizetni az albérletet és a kölcsönök részleteit, így hazaköltözött. Jelenleg még a gáz sincs bevezetve lakásába, így főzni sem tud. A prefektus megígérte az idős hölgynek, hogy saját költségén vesz számára egy butéliát.


Legtöbben szociális problémával keresték fel Giurcat
Legtöbben szociális problémával keresték fel Giurcat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: