2011-08-09 16:02:14• hírek • Szatmár.ro

Panaszosok a prefektúrán

Kedden délelőtt tíz órától meghallgatást tartottak a Szatmár Megyei Prefektúrán. Ez alkalomra is nagyon sok panaszos érkezett, aki az elöljárótól kért segítséget.

Az audienciát kérő személyek közül, ahogyan az hétről hétre lenni szokott, ismét sokan föld- és ingatlan-nyilvántartási ügyben panaszkodtak, mások lakáskiutalásért vagy munkaügyben fordultak a megyei elöljáróhoz.

A szatmárhegyi V. F. Gyula például azért kérte a prefektúra segítségét, mert az ingatlana előtt évek óta halmozódik a szennylé és a kosz, amiről a szomszéd tehet. Elmondása szerint, a szomszéd istállója a kerítésről alig pár méterre van, a szennylét pedig a főutcán lévő árokba vezetik ki. Ez azonban csak halmozódik, mivel az árok rég eldugult, fertőzési gócpontot kialakítva. A panaszos problémájára a jogtanácsok elmondták, értesíteni fogják a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóságot, a Környezetvédelmi Őrséget és a helyi polgármesteri hivatalt is, és közös erővel próbálnak segítséget nyújtani.

Egy három gyermekes családanya pedig azért kérte a prefektúra támogatását, mert az utcára kerültek. Az elmúlt három hétben a szatmári parkokban húzta meg magát a családjával, most azonban illegálisan ugyan, de beköltöztek a Toamnei utca egyik elhagyott barakkjába. Innen viszont szintén ki akarják lakoltatni, ezért kérte a prefektúra segítségét.

Cosmin Dorle jogtanácsos elmondta, sajnos több ezer kérést adtak már le az elmúlt években szociális lakást igényelve a szatmáriak, ezek közül pedig nagyon sokat nem tudtak egyelőre megoldani. A családnak viszont égető szüksége van fedélre, ezért felveszik a kapcsolatot a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hatáskörébe tartozó Szociális Közszolgálati Osztály (SPAS) illetékeseivel, hogy legalább ideiglenesen maradhassanak a barakkban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: