2008-10-21 16:17:11• hírek • Parajdi Andrea

Szigorított szabályok

A fogyasztók szélesebb körű tájékoztatása érdekében az Országos Fogyasztóvédelmi Hivatal új szabályozást kezdeményezett ingatlanügynökségekre vonatkozóan - mondta Rus Lucian, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgató-helyettese.

Az ingatlanügynökségek a továbbiakban egy szigorúbb szabályozásnak kell megfeleljenek, az ügyfelek kellő tájékoztatását illetően. A szóban forgó ingatlanról, vagy területről az ingatlanirodák kötelesek minden információt kiszolgáltatni az érdeklődőknek, még a szerződéskötést megelőzően.

 

Tájékoztatniuk kell ügyfeleiket az ingatlantípus piaci áráról, az érintett városrészen tervezett fejlesztésekről, az ottani hátrányokról és hiányosságokról, a lehetséges zajforrásokról, a terület nedvességéről, szennyezettségéről, illetve a várható árvíz-, vagy omlásveszélyről. Ezen kívül igazolniuk kell, hogy az általuk vezetett ügynökség az ingatlanpiac stabil részeként működik, s nincsenek felhalmozott adósságaik. Az új törvény a megkötött szerződés tartalmában is módosításokat eszközöl, illetve konkrétabb megegyezések belefoglalását írja elő.

Azok az ingatlanügynökségek, akik a szerződésben foglaltakat nem tartják be, valamint nem szolgáltatnak ki minden információt ügyfeleik részére, 3000 és 30000 lej közötti pénzbírságra számíthatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: