2008-11-11 13:53:41• hírek • Parajdi Andrea

Fagyálló folyadékok minőségét vizsgálták

Mivel a hideg időszak közeledtével egyre több autótulajdonos vásárol valamilyen fagyálló folyadékot, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal benzinkutaknál végzett ellenőrzést, hogy felmérje, megfelelő minőségű fagyállók kerülnek-e forgalomba.

Rus Lucian, a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón számolt be az ellenőrzések eredményeiről. November 3 és 7 között megyeszerte tizenkét benzinkútnál vizsgálták meg a polcokon lévő fagyálló folyadékokat. Az ellenőrzések során csupán két olyan töltőállomást találtak, ahol minden az előírások szerint működik.

Megvizsgálták a fogyasztóvédők, hogy törvényesen működik-e a benzinkút, megfelelően tájékoztatják-e a vásárlókat, rendelkeznek-e olyan dokumentumokkal, amely lehetővé teszi a fagyállófolyadékok forgalmazását, valamint, hogy megfelelően csomagolják-e a veszélyes kategóriába tartozó termékeket.

A legtöbb benzinkútnál a fogyasztók kellő tájékoztatásának hiánya miatt szabtak ki büntetéseket, viszont olyan termékeket is találtak, amelyek minőségileg nem feleletek meg az előírásoknak. A fogyasztóvédők több mint hetvenötezer liter fagyálló folyadékot vizsgáltak át, amelyből negyven litert ideiglenesen, míg 113 liter folyadékot véglegesen kivontak a forgalomból, ezen kívül a tíz töltőállomásnál összesen 30 ezer lej büntetést szabtak ki.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: