2008-09-01 16:48:49• hírek • szatmar.ro

Privatizálni kell a rendelőket

Mivel sürgősségi kormányrendelet kötelezi az orvosi rendelők privatizációját, megyénkben is fel kell leltározni azokat a kabinetek, amelyek magántulajdonba kerülhetnek.

A Megyei Tanács, a Prefektúra, és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal egyeztető gyűlésén az orvosi rendelők privatizációja körüli kérdések is terítékre kerültek.

Mindaddig nem lehet hozzálátni a magántulajdonba helyezés jogi procedúrájához, míg nem tisztázódik, melyek azok a rendelők a megyében, amelyek a Szatmár Megyei Kórház felújítását célzó műszaki dokumentációba beletartoznak. A napokban kell Bukarestből megérkezzen a kórház teljes rehabilitációját magában foglaló műszaki dokumentáció, amelynek alapján hozzá lehet majd látni a privatizálható rendelők listájának elkészítéséhez.

- Veszélyeztetnénk a megyei kórház 10 millió eurós összköltségű felújítását, ha privatizálnánk azokat az orvosi kabineteket, amelyeknek a modernizálása belefoglaltatik a kórházrehabilitáció programjába. Mindenképpen össze kell állítani egy listát azokról a rendelőkről, amely nem kerülnek modernizálásra, és csupán ezeket lehet majd magánkézbe adni - tudtuk meg Csehi Árpádtól, a megyei tanács elnökétől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: