2009-10-28 16:55:27• hírek • Gozner Gertrud

Panaszkodnak az orvosok

Csehi Árpád, a Megyei Tanács elnöke és Marius Mandrut jogtanácsos szerdán látogatást tett Hypocrat Klinikán, és a helyszínen tárgyaltak a rendelőket bérlő orvosokkal. A találkozón részt vett Cristian Rus, a Szatmár Megyei Kórház igazgatóhelyettese is, akit a kórház jogi szakértője is elkísért.

Az épületben rendelőket bérlő orvosok panaszai szerint nem elég, hogy hidegben látják el a betegeket, mivel nincs müködőképes kazánjuk, november elsejétől a víz- és áramszolgáltatás is leáll, mivel megszűnik a Hypocrat Kft., az a vállalkozás, melytől az épületet bérlik. Az orvosok ezen kívül a bérlői minőségük tisztázását kérik a tanácstól, hogy megvásárolhassák a rendelőket.

Az itt praktizáló orvosok kényes helyzetéhez az vezetett, hogy az épület ugyan a megyei tanács tulajdona és a megyei kórház adminisztrálásában van, viszont jó ideje bérbeadták egy cégnek. A Hypocrat Kft. szintén bérlője az épületnek, és nem lett volna joga tovább bérbe adni azt az orvosoknak. Csehi Árpád javaslata szerint a Megyei Tanács következő ülésén megpróbálnak pénzalapot elkülöníteni a klinika kazánjának kicserélésére, amelyet így december elején már müködésbe is lehetne állítani. A befektetés értéke bele lesz foglalva a privatizálásra kerülő rendelők vételi árába.

Csütörtökön újabb találkozóra kerül sor a Megyei Tanács és a Megyei Sürgősségi Kórház képviselői között, hogy döntsenek a Hypocrat klinika épületének adminisztrálási jogáról. A megyei tanács mint tulajdonos szeretné átvenni a rendelőket, akárcsak a szerződéseket, és a közüzemi számlák kifizetését is átvállalná. Ezen kívül a Hypocrat Kft. jogi helyzetét is tisztáznák, miután a megyei tanács nekifoghat a rendelőket bérlő orvosokkal kötött szerződés törvényesítésének. Ezeket az eljárásokat már 2000-ben le kellett volna folytatni, akkor most nem lenne ennyi gondunk - nyilatkozta Csehi Árpád.


Csehi Árpád minél előbb tisztázná a klinika jogi helyzetét.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: