2009-04-14 14:24:35• hírek • Szatmár.ro

Panaszkodnak a nyugdíjasok

Kedden megbeszélést tartottak az Idősek Megyei Bizottságának tagjai a Szatmár megyei prefektúrán. Az idősek a gyógyszerárak és az orvosi segédeszközök hiánya miatt is panaszkodtak, illetve egy idősek klubjának létrehozásához kérték Giurca segítségét.

A megbeszélésen jelen volt Radu Giurca prefektus, valamint Aurelia Fedorca alprefektus. Elsőként Cavasi Vasile, a Megyei Nyugdíjpénztár igazgatója ismertette a tavalyi év mérlegét a nyugdíjas üdülőjegyeket illetően. Cavasi elmondta, jelenleg közel 180 ezren szerepelnek a nyilvántartásban.

A tavalyi évben 3510 kedvezményes üdülőjegyet utaltak ki az intézmény számára, de mivel ez kevésnek bizonyult, szinte a duplájára emelték az igényelhető üdülőjegyek számát, de még így is sokan nem juthattak hozzá, hiszen összesen 10800 kérvény érkezett a nyugdíjpénztárhoz. Végül hozzátette, az idén, a válság miatt valószínűleg kevesebb üdülőjegyet bocsátanak majd a rendelkezésükre, mint tavaly.

 

A megbeszélés második felében többen fordultak segítségért az új prefektushoz. Horvat Leontin, az idősek megyei tanácsának képviselője elmondta, nagy problémát jelent a kedvezményes gyógyszerek beszerzése, valamint az orvosi segédeszközök hiánya. Szóba került a „cukor-liszt" kormányprogram, mely Horvat szerint, igen igazságtalan, mivel azoknak is ugyanannyit adtak, akik egyébként is megtermelik maguknak a betevőt.

Többen szóvá tették az idősek klubjának hiányát Szatmárnémetiben. Radu Giurca megígérte, közben jár az ügyben.

Giurca megígérte, segíteni fogja az idősek boldogulását

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: