2010-01-13 15:50:43• hírek • Parajdi Andrea

Panaszkodnak a lakók: repednek a házak

Nincsen mód arra, hogy a városon kívülre szorítsák a határ felől érkező, Nagybányára tartó teherforgalmat. A lázáriak nem engedik, hogy a településük felé tereljék a kamionokat, attól védik meg magukat, amiből már elege lett Szatmárnémeti néhány lakójának is.

Az Aurel Vlaicu, a Baritiu, a Lacramioarei, a Draganilor és az Unirii utcák lakói közösen kérték Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalától, hogy találjanak megoldást a teherforgalom elterelésére, ugyanis Nagybányai úticéllal, a határ felől érkező kamionosok rendszerint az általuk lakott utakon közlekednek.

A lakosok nem csak a zajra és a környékükön lévő rossz levegőminőségre panaszkodtak, hanem azt is nehezményezték, hogy a nagyobb rakománnyal közlekedő kamionok rontják a házuk szerkezeti struktúráját, állításuk szerint több ingatlan fala is repedésnek indult a folyamatos rengésektől.

A lakosság kérését január 13-án, szerdán elemezte a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Közlekedési Bizottsága. Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta: előzetes ellenőrzés után a bizottság tagjai úgy véleményezték, hogy a házak repedései nem a teherforgalom miatt keletkeztek, hiszen mindegyik utca aszfaltozása úgy lett megtervezve, hogy az több tonnát is elbírjon.

Korábban az volt a város elképzelése, hogy felújíttatja a Pusztadaróc, Lázári és Batiz közti útszakaszt, amelyre majd eltereli a kamionos forgalmat. Az elképzelés ott bukott meg, hogy a lázáriak nem egyeztek bele abba, hogy az ők településükön haladjon a teherforgalom, így hát úgy tűnik egyetlen megoldás a kamionok kiszorítására az lenne, ha megépülne a tervezett körgyűrű.

A panaszt tett lakosok ügyének érdekében egyelőre csak annyit tud tenni a Közlekedési Bizottság, hogy csökkenti a kamionosok 60 km/órás megengedett sebességét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: