2009-12-10 14:29:26• hírek • Parajdi Andrea

Pályáznak a szociális egyesületek

Pénteken nyújtják be azt a uniós pályázatot, amellyel felújítanák a Lucian Blaga sugárút végén található Körtvélyesi Általános Iskolát, és egy olyan multifunkcionális központtá alakítanák, amelyben értelmi fogyatékos gyerekeket lehetne tanítani.

Nagyon régóta kihasználatlanul áll a sokak által csak Körtvélyesi Általános Iskolaként ismert ingatlan, amely a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal tulajdonában van. Tavaly év májusában kérte fel az önkormányzat a Langdown Down Egyesületet, hogy próbáljon uniós pénzeket szerezni az épület felújítására, és hozzon létre valamilyen szociális tevékenységet. Az egyesület a Szociális Közszolgáltatási Osztállyal (SPAS) közösen egy 400 ezer eurós projektet készített elő, amelyet december 16-ig be kell nyújtani a Regionális Operatív Program 3.2-es tengelyén, ugyanis ekkor zárul az ide vonatkozó kiírás.

Most, hogy december 10-én, csütörtökön 14 órától a városi tanács tagjai rendkívüli ülésük keretében jóváhagyták a pályázat gazdasági és műszaki mutatóit, illetve arról is döntöttek, hogy a pályázathoz szükséges önrészt is biztosítani fogják a pályázat benyújtásra kerülhet. Sveda Andrea, a SPAS munkatársa lapunknak elmondta nem akarnak lekésni a kiírásról ezért már holnap reggel felviszik Kolozsvárra a pályázatot.

A projekt keretében egyébként felújítanák a meglévő ingatlant, illetve 154 négyzetméteren egy új résszel is kibővítenék, így összesen 414 négyzetméteren működhetne a multifunkcionális központ. Az épület tulajdonképpen egy speciális oktatóközpont lenne, ahol a mentális problémákkal küzdő fiatalok különböző terápiákon vehetnének részt. Ahhoz, hogy kiderüljön kap-e finanszírozást a pályázat még legalább hat hónapot kell várni - tudatta lapunkkal Sveda Andrea.


Fogyatékos gyerekek számára hoznának létre egy oktatási központot.
Fogyatékos gyerekek számára hoznának létre egy oktatási központot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: