2009-01-27 10:46:19• hírek • Ferenczi Noémi

Sokan szeretnének Zöld házat

A Zöld ház ökológiai programnak január közepén kellett volna megkezdődnie, azonban a környezetvédelmi miniszter bejelentette, a program nincs megfelelően előkészítve, ezért kivitelezhetetlen, és bizonytalan időre felfüggesztette. Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője a Szatmár.ro-nak elmondta, nagyon sokan érdeklődtek a program iránt.

 

A Zöld ház program keretében a minisztérium jelentős támogatást biztosított volna cégek és magánszemélyek számára, hogy házukat környezetbarát energiaforrásokkal szereljék fel. Magánszemélyek számára 90%-os támogatást ígértek. Nagyon sokan keresték fel a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökséget, hogy érdeklődjenek a program részletei iránt.

„Nagy érdeklődés övezte a Zöld ház programot, mind a cégek, mind magánszemélyek részéről. Sokan kérdezik, hogy van-e remény arra, hogy mégis beindul a program. Szerintem minden esély megvan rá, hogy amennyiben elkészül a program részletes kidolgozása, valóban beinduljon"- magyarázta Békéssy.

A miniszter, egyébként, akkor jelentette be a Zöld ház program ideiglenes felfüggesztését, amikor közzé tették azoknak a cégeknek a listáját, melyek engedélyt kaptak a minisztériumtól, hogy a program keretében környezetbarát berendezéseket szereljenek fel.

Az állam 90%-os támogatást ígért magánszemélyek számára

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: