2009-02-16 13:35:43• hírek • Ferenczi Noémi

Pályázatok gőzerővel

Jelenleg négy pályázat készül a Szatmár megyében található természetvédelmi területek menedzsment tervének elkészítése érdekében. Amennyiben megítélik a támogatást, infrastrukturális támogatásra is lehet majd pályázni. Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője szerint, a pályázatok jelentős előrelépést jelentenek a természetvédelmi területek gondozása terén.

A pályázati lehetőségek számba vétele az elmúlt héten zajlott egy kolozsvári szakemberekkel tartott közös szemináriumon. Jelenleg összesen négy pályázat készítése van folyamatban, melyek keretében olyan támogatásra pályáznak, melyből a védett területek menedzsment tervének költségeit kívánják fedezni. A menedzsment terv tartalmazza az adott védett terület gondozására vonatkozó stratégiát, ami azért fontos, hogy utána infrastrukturális fejlesztésekre is lehessen pályázni - magyarázta Békéssy.

 

A.Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a Magyarország-Románia határon átnyúló együttműködési program keretében partnerként vesz részt abban az Európai Regionális Fejlesztési Alap által támogatott projektben, mely keretében a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Szatmár megyei határmenti természeti értékek védelmének kampányát bonyolítják le. A projekt főleg a Natura 2000-es természetvédelmi területekre koncentrál.

A második projektet az Erdélyi Kárpát Egyesület készíti a Túr menti természetvédelmi terület menedzsment tervének elkészítése érdekében, ebben szintén partnerként vesz részt a Környezetvédelmi Ügynökség.

A harmadik pályázatot a diákok közreműködésével a Vasile Goldis Tudományegyetem készíti. Ők a Nagykároly vidékén található védett területek menedzsment tervének elkészítésére szeretnének finanszírozást szerezni. Az egyetem egyébként már pályázott hasonló támogatásra, így valószínűleg, most is megkapják majd a támogatást.

„Mivel az Avas vidéki területek még nincsenek lefedve, ezek menedzsment-tervének elkészítését a Környezetvédelmi Ügynökség vállalja"- tette hozzá az igazgatónő.

A pályázatok leadásának határideje április 30.

A menegement tervek elkészültével, infrastruktúrális támogatásra is lehet majd pályázni

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: