2010-06-04 17:19:38• hírek • Szatmár.ro

Pályázatot indítanak Trianonra emlékezve

Egy a nemzet címmel indít pályázatot a városi RMDSZ szervezet.

Június 4-én, a Trianoni békeszerződés megkötésének kilencvenedik évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatót Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke. Mint elmondta: a nemzet gyásznapját hosszú ideig tabuként kezelték, pedig igenis beszélni kell róla, hiszen a szomorú dátum örömre is okot ad. 1920-ban megkísérelték likvidálni a magyar nemzetet, de az elmúlt kilencven év bebizonyította, a magyar szívós nemzet, amely a történelem viharaiban, szétszakítva is képes a megmaradásra. Az elnök örömét fejezte ki, hogy változás volt az anyaországban, mellyel Magyarország bebizonyította: felelősséget érez a Kárpát-medencei magyarokért.

Kereskényi visszaemlékezett a Trianoni szerződés megkötésének nyolcvanadik évfordulójára, melynek alkalmával a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés könyvbemutatóval emlékezett az évfordulóra.


Kereskényi Gábor tartott sajtótájékoztatót
Kereskényi Gábor tartott sajtótájékoztatót


A sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy a 90 éves évforduló alkalmával a városi RMDSZ szervezet pályázatot írt ki a szatmári tanintézményekben tanuló diákok számára, ''Egy a nemzet'' címmel, két kategóriában.

- rajz vagy plakát (1-12. osztályos tanulók részére). Minimum A4-es, maximum A2-es méretben, bármely technika alkalmazásával.

- esszé (5-12. osztályos tanulók részére). Terjedelem: maximum 3 A4-es oldal, 12-es Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sortávolság.

Díjazás a két kategóriában külön-külön:

I. díj: 300 lej

II. díj: 200 lej

III. díj: 100 lej

A legsikerültebb pályamunkák kiállításra kerülnek a szatmárnémeti RMDSZ megalakulásának 20 éves évfordulóján, illetve megjelennek az ez alkalomra készített kiadványban. A pályázati munkákat 2010. június 18-ig várják az RMDSZ szatmárnémeti székházában a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca 10. szám alatt, illetve az rmdszszatmar@yahoo.com email címre.

Eredményhirdetés: 2010. június 23.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: