2009-04-30 10:00:33• hírek • Szatmár.ro

Pályázatot hirdettek a Bolyai Egyetem évfordulójára

Kolozsvári székhelyű és országos hatókörű ifjúsági szervezetek március 15-e után újabb együttműködést készítettek elő, melynek célja egy megemlékezés-sorozat szervezése az 50 éve felszámolt Bolyai Egyetem évfordulóján, ugyanakkor a fiatalok véleményének tolmácsolása a magyar egyetem ügyében.

Az ifjúsági szervezetek pályázatot hirdetnek Az én egyetemem címmel, ennek keretében várják az egykori bolyais diákok ill. tanárok írásait, a következő témakörökben:

  • az diákélet a Bolyai Egyetemen;
  • „összevonás" diákszemmel;
  • a Babes-Bolyai létrehozásának következményei.

A kiírásra pályázni lehet bármilyen írásművel, visszaemlékezéssel, melynek terjedelme 2-5 A4-es oldal.

A legjobb írások megjelennek a Krónika és a Szabadság napilapok mellékleteiben ugyanakkor a szerzők ajándékcsomagban is részesülnek.

 

Az 50 éves évforduló alkalmából egy gyűjtést is szervezünk. Olyan tárgyakat (pl. bolyais ellenőrző, egyenruha), fényképeket, dokumentumokat, archív felvételeket keresünk, amelyek a Bolyai Egyetemhez kapcsolódnak. E relikviákat egy kiállítás keretében mutatjuk be, melynek helyszíne a Belvárosi Unitárius Egyházközség Tanácsterme, időpontja április 25-e.

Az írásokat és tárgyakat 2009. június 1-ig lehet leadni a KMDSZ-irodában (Petőfi u. 21. sz.) illetve az esszéket elektronikus úton is elküldhetik a következő címek valamelyikére: office@kmdsz.ro, emi@magyarifjak.org.

Érdeklődés:

KMDSZ-iroda: Petőfi /Avram Iancu utca, 21. szám, telefon: 0788-251026, 0264-595700,

e-mail: office@kmdsz.ro, irodaszolgálat: 9-19 óra között

és

EMI-iroda: Mócok útja 4/6. sz., e-mail: emi@magyarifjak.org, telefon: 0743-030628, 0264-599222, irodaszolgálat: 9-13 óra között.

Szervezők: Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), Kolozs Megyei Magyar Diáktanács (KMDT), Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ), Tőkés László EP-képviselő kolozsvári irodája.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: