2010-06-30 16:23:39• hírek • Szatmár.ro

Vidékfejlesztési pályázatok

Szerdán két vidékfejlesztési rendelkezés esetében is lezárult a pályázati szesszió.
A 112-es, „Fiatal gazdálkodók vidéken való megtelepedése”, valamint a 123-as, „Mezőgazdasági és erdészeti termékek feldolgozása” elnevezésű projektlehetőségek újabb szessziója zárult le szerdán. Ami az érdeklődést illeti, Veiszenbacher Istvántól, a Szatmár Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Kifizetési Ügynökség (APDRP) igazgatójártól megtudtuk, előbbi esetében több, mint hetvenen, utóbbi esetében hatan nyújtottak be pályázatot a tájegységből.
Előrelépés történt a vidéki infrastruktúrafejlesztésre — 322-es rendelkezés — elnyert projektek esetében is: megtörtént a szerződések aláírása, és a helyi önkormányzatok lépéseket tehetnek a versenytárgyalás megszervezésére.

Amint arról Veiszenbacher beszámolt, a dolgokat bonyolítja, hogy soha nem tapasztalt mennyiségű óvás érkezett: országos szinten összesen 800, megyei szinten 11, alulmaradt pályázó óvta meg az ügynökség elbírálási eredményét. Ami az igazgató szerint további késlekedést jelenthet, az az, hogy a versenytárgyalásokat szabályozó törvény korlátlan lehetőséget biztosít az óvásokra — így a munkálatok meghirdetése után bármely cég tiltakozhat, ami további hónapokkal hosszabbíthatja meg egy-egy beruházás megvalósítását. A most megkötött szerződések értelmében a 14 nyertes önkormányzatnak három éven belül kell befejeznie a beruházások kifivetelezését.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: