2010-11-12 13:07:14• hírek • Póti Orsolya

Figyelem! Pályázati lehetőségek

Ha kedvetek van pályázni, akkor most megtehetitek! Az alábbiakban hat olyan magyarországi pályázati lehetőséget ismertetünk olvasóinkkal, melyekre minden magyarországi és Magyarország határain túl élő, magyar nyelvet beszélő gyerek, fiatal vagy felnőtt jelentkezhet.

A szombathelyi Oladi Általános Művelődési Központ meghirdeti a XVII. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatot. A pályázaton minden magyarországi és Magyarország határain túl élő, magyar nyelvet beszélő 7-18 éves korú gyermek és fiatal részt vehet a különböző kategóriákban.

A beküldött pályaműveken csak egy jelige és a kategória megjelölése kell szerepeljen. Minden pályázónak mellékelnie kell a munkája mellé egy adatlapot, amelyen a következő adatokat tünteti fel: nevét, életkorát, lakcímét, telefonszámát, e-mail címét (ha van), iskolája nevét, címét, osztályát; művének kategóriáját, címét, jeligéjét (a mű címét). A pályaművek témája kötetlen; terjedelme legfeljebb 3 gépelt oldal, amelyet öt példányban kell elküldeni. Az ennél hosszabb terjedelmű művek nem vesznek részt a versenyben! Az egyes kategóriák legjobb alkotásait értékes díjakkal jutalmazzák, és önálló kötetben is megjelentetik. Beküldési határidő: 2011. január 14. A pályázatról felvilágosítást nyújt e-mailben: Kissné Ráczkevi Irén és Unger Ferencné. e-mail: omkkonyvtar@gmail.com Bővebb információt az http://omk.nyugat.hu oldalon talál.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar Hallgatói Önkormányzata és a Kar „Mindennapi Pszichológia" címmel fotópályázatot hirdet a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából két kategóriában, azaz 14-18 éveseknek és 18 év felett. A fotópályázat célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyatékos emberek integrációjára olyan színvonalas fotókkal, melyeket a nagyközönség a weboldalakon és a Mindennapi Pszichológia magazinon keresztül nyomtatásban is megismerhet.

A pályázat témája: Akadály? Mentes! A fogyatékkal élők életének bemutatása, miszerint a fogyatékos emberek is ugyanúgy élnek, éreznek, és cselekszenek, mint nem fogyatékos társaik, képesek értékeket létrehozni és az élet különböző területein a fogyatékossági állapotot figyelembe vevő örömteli, kiegyensúlyozott életvitelre. A pályázat beküldésének határideje november 25. A részvételi feltételekről és a díjakról információt a www.kulturpart.hu oldalon szerezhet.

Az Éden Művészeti Hálózat immár harmadik alkalommal hirdet erotikus versírópályázatot, mely egyedüli Magyarországon. A „Gyönyörben fürödve"verspályázatra az erotika témakörben 18 éves kortól nevezhetnek amatőr, elismerésre és megmérettetésre vágyó alkotószellemű versírók a világ bármely pontjáról. Kötettel rendelkező, profi költők a pályázaton nem vehetnek részt, valamint a zsűri tagjainak családtagjai sem!! A vers nem tartalmazhat obszcén, pornográf vagy durva kifejezéseket. Nevezési határidő november 21. A verset a tenyforras@gmail.com e-mailcímre lehet küldeni, és további felvilágosításért írjanak erre az e-mail címre.

A GreenLat Kft. Gyermekrajz-pályázatot írt ki, mely a környezetvédelemről szól, arról, hogy "Te mit tehetsz" a környezetért. Sok-sok értékes nyeremény gyerekeknek, diákoknak, csoportoknak, osztályoknak. Beküldési határidő: december 1. További információ a www.zoldhonlap.hu oldalon található.

Ha szeretitek a színházat, és kedvet éreztek az íráshoz, itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok magatokat! Jelentkezzetek a Vígszínház Kamasz-bazár(va) pályázatára, ahová kétszereplős jeleneteket várunk titeket foglalkoztató témákról, problémákról. Írjatok saját magatokról, barátaitokról, legyetek ti is szereplői saját jeleneteiteknek! Ha elmúltál 14 és még nem töltötted be a 21-et, jelentkezz! A jeleneteket december 31-ig küldjétek el a kamaszbazarva@vigszinhaz.hu e-mailcímre! A beérkezett írásaitokat egy hattagú zsűri értékeli majd, melynek tagjai: Eszenyi Enikő színésznő, rendező, a Vígszínház igazgatója, Hegedűs D. Géza színész, rendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára, Koltai Edina diák, Juhász Iván, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanára, Néder Panni a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendezőszakos hallgatója és Garai Judit a Vígszínház dramaturgja. A legsikeresebb jelenetekből összeállított előadást a Vígszínház bemutatja, és a legjobb írásokat értékes díjakkal jutalmazzunk.

Az Európai Bizottság pályázat hirdet Nyelv-történetek címmel. Részvételi feltételek: Az Európai Bizottság nyelvekről szóló személyes történeteken alapuló versenye ("Nyelv-történetek").A verseny résztvevőinek az Európai Unió 23 hivatalos nyelvének (angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák, valamint szlovén) valamelyikén kell benyújtaniuk pályamunkájukat. A történet tartalma azonban bármely más nyelvről is szólhat, nem csupán az európai nyelvekről. További információért látogass el a http://www.tonguestories.eu oldalra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: