2010-12-07 16:05:13• hírek • Szatmar.ro

Pályázatokról volt szó

Az Európai Unió által kiírt pályázatokról és ezek lehívásáról tartottak konferenciát Szatmárnémetiben.

A megbeszélésen azon projektek során felmerülő újdonságokról, problémákról folytattak eszmecserét a szakemberek, amelyet az Észak-Nyugati Fejlesztési Régióhoz tartozók pályázhattak meg. A 2007-2013 közötti periódusban zajló projektre egyaránt jelentkezhettek úgy az önkormányzatok, mint különböző cégek, nonprofit szervezetek, illetve intézmények.

Lacrima Andreica szakértőtől megtudtuk, a Regionális Operatív Program (POR) keretén belül benyújtott dokumentumok 18-20%-a volt sikeres, ami figyelembe véve azt, hogy hazánkban gyermekcipőben jár még a pályázás, nem nevezhető rossz aránynak.

Az önkormányzatok pályázatírói egyelőre még tanulják az új fogalmakat, hiszen ezek folyamatosan változnak, azonban úgy tűnik, jó úton haladnak és a közeljövőben megfigyelhető lesz az arány javulása is.

Az ülésen jelen lévő harminc nyertes szatmári pályázó közül legtöbben infrastrukturális beruházásra nyújtották be kérvényeiket: többek között iskolák modernizálására, utak javítására különböző közüzemi hálózatok kiépítésére.

Észak Erdélyben összesen 135 pályázó járt sikerrel, ennek következtében 244,23 millió euróhoz jutottak a kedvezményezettek. Ez az összeg mintegy fele a 2007-2013-as évben rendelkezésre álló 488.28 millió eurós keretnek.


Nem rossz a sikeresen pályázó szatmáriak aránya
Nem rossz a sikeresen pályázó szatmáriak aránya


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: