2010-05-06 07:08:42• hírek • Póti Orsolya

Pályázati felhívás diákoknak

A Colombian Students Watch pályázati felhívást intéz a diákokhoz, a 2010-es május 21. és 23. között Koppenhágában megrendezésre kerülő első európai találkozójával kapcsolatosan.

A Columbian Student Watch Dánia fővárosában működő ifjúsági szervezet, melynek célja felívni a világ és az Európai Unió diákjainak a figyelmét az elnyomásban élő kolumbiai diákok helyzetére. Kolumbiában a diák és emberi jogok komoly mértékben sérülnek nap mint nap. Ezért az emigrációban élő kolumbiaiak megalapították a Colombian Students Watch nevet viselő szervezetet. Idén egy közös európai rendezvényt kívánnak szervezni, melyen képviseltetik magukat Európa és a világ vezető országainak diák képviselői, annak érdekében, hogy a diákokat biztosítsák arról, hogy szolidaritást vállalnak velük nehéz helyzetükben, és országaik kormányainak segítségével próbálnak valamit tenni az ottani helyzet javulása érdekében.

Ezennel a szervezet felhívja a diákok figyelmét, hogy legyenek tagjai a Szatmár Megyei Magyar Diákszövetség Koppenhágába utazó hat fős csoportjának. A Koppenhágai ellátás teljes mértékben ingyenes, míg az utazási költségek 70 %-át fedezi az Európai Unió, a várható költségek (reptéri transzfer és repülő út) mintegy 200 euró, melyet az utazó diáknak, vagy esetlegesen, ha erre van lehetőség, a tanintézménynek kell állnia, és az Európai Unió a befizetett költségek 70 %-át (mintegy 140 eurót) visszatérít a diákoknak a tervek szerint a júniusi hónapban.

Az utazás az előzetes tervek szerint május 20-án, csütörtök délután történne Budapestre, onnan pedig repülővel Koppenhágába, ahol a résztvevőket az ottani szervezők fogadják. A hazaút május 23-án, vasárnap este történne Koppenhágából Budapestre, és az előzetes tervek szerint érkezés Szatmárnémetibe hétfő hajnalban.

Megkérjük az érdeklődőket, hogy május 7-ig, azaz péntek délután 14 óráig írjanak egy egyoldalas fogalmazást arról, hogy mi motiválja őket a részvételre, illetve, hogy milyen nyelvtudással rendelkeznek. Előnyt jelent 11. osztályos, 18-ik életévét betöltött diák jelentkezése, illetve a magas szintű angol, német, francia vagy dán nyelvtudás. Az angol alapszintű nyelvtudás a minimális követelmény. Jelentkezni 9-ik osztályos kórtól lehet. A jelentkezési lapokat az szmdt@ymail.com címre várjuk, illetve további információkat a 0740033809-es telefonszámon lehet kapni a rendezvényől. Sikeres pályázást kívánunk!


Pályázati felhívás diákoknak a Koppenhágában megrendezett találkozóra
Pályázati felhívás diákoknak a Koppenhágában megrendezett találkozóra


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: