2009-01-21 17:57:59• hírek • Szatmár.ro

Pályázat idén érettségizőknek

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan 2009-ben is pályázatot hirdet filozófiai esszé írására a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Filozófia Tanszékcsoportjának magyar tagozata.

A.kolozsvári BBTE Filozófia Tanszékcsoportjának pályázatán az idén érettségiző diákok vehetnek részt. A pályázat különlegessége, hogy a jó eredményeket elérő pályázók felvételi versenyen kívüli beiratkozási lehetőséget nyerhetnek a BBTE Filozófia szakának államilag támogatott helyére.

Az.esszépályázat során két idézetet ajánlanak továbbgondolásra, egy Cicero és egy Nicolai Hartmann gondolatsort. A pályázók írásaikban követhetik a szabad, kötetlen esszéműfaj szabályait, vagy a tankönyvben szereplő esszémodellek szerkezetét. Felhasználhatják mindkét, vagy csak az egyik ajánlott idézetet.

A pályamunkákat díjazzák. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül. Valamennyi díjazott oklevelet, és könyvjutalmat kap. A szervezők vállalják a legjobb pályamunkák megjelentetését. A pályázati feltételekről bővebb tájékoztatás a Filozófia szak honlapján, a www.bbte-filozofia.ro weboldalon található.

Filozófiai esszépályázatot hirdet a kolozsvári BBTE.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: