2013-06-18 16:13:50• hírek • Póti Orsolya

Pályázat fiatal, pályzakezdő művészeknek

Az ArtDebut fiatal, pályakezdő művészeknek szól azzal a céllal, hogy segítse szakmai előrelépésüket, bemutatkozási lehetőséget biztosítva számukra. A tavalyi, első alkalommal megszervezett pályázatra számos, ígéretes pályamunkák érkeztek, akkor a csíkszeredai Bors Eszter festő nyerte a pályázatot, és az ezzel járó egyéni tárlat lehetőségét a Pál Galériában.

A szervezők a jelentkezőket pályázat benyújtása alapján választják ki, melynek leadási határideje: július 8., 23:59 óra. A pályázaton indulhat minden 30 évnél fiatalabb alkotóművész, aki rendelkezik képzőművészeti vagy iparművészeti diplomával. Pályázhatnak azok az alkotók is, akik most végzik mesteri tanulmányaikat.

Nincs tematikai és műfaji kötöttség: festészet, grafika, szobrászat, installáció, street art, performansz, video és egyéb művészeti szakokon tanulók alkotásait várják. Az alkotások maximum 2 négyzetméter méretűek lehetnek.

A pályázat díja: egy egyéni tárlat megrendezése a csíkszeredai Pál Galériában 2013 augusztus folyamán, az alkotót és munkáit bemutató PAG brosúra, a galéria honlapján és sajtóanyagaiban való jelenlét.

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton fogadják a Pál Galéria e-mail címére (office@palgallery.ro). A pályázatnak tartalmaznia kell a szakmai önéletrajzot, egy képanyagot (10-15 reprodukció jó minőségű - min. 8MP felbontásban, jpg, png vagy tiff kiterjesztésben, indokolt esetben videofelvétel), és a műtárgylistát (a képanyagban szereplő művek adatai: a szerző neve, a mű címe, mérete, készítésének éve, technikája, eszmei értéke). A szakmai önéletrajznak tar tartalmaznia kell a pályázó elérhetőségét (pontos címét, telefonszámát, e-mail címét).

Második körben az elbíráló bizottság igényelheti az eredeti pályamunkák megtekintését. Fontos, hogy a beküldött reprodukciók feleljenek meg a kiállíthatóság követelményeinek, azaz keretezve - a grafikák, a pasztell és az akvarell képek keretezett üveglap mögött, vagy két üveglap között - legyenek elhelyezve, illetve legyenek képakasztóval ellátva. Minden pályázónak vállalnia kell, hogy a pályázat elnyerése esetén, a kiállítandó alkotásokat a kiállítás helyszínére, a Pál Galériába szállítsa.

Az idei évben egy másik szakasszal is bővül a verseny. A beküldött alkotásokból, a galéria Facebook oldalán (www.facebook.com/palgallery) szavazás indul július 9-21. közötti időszakban. A munkákra összegyűlt like-ok alapján hírdetik meg a közönségdíjat július 22-én. A nyeremény egy, a közönségdíjas alkotót és munkáit bemutató PAG brosúra.

További kérdések esetén, naponta 10.00-17.00 óra között a 0743 665 162 telefonszámon állnak a pályázók rendelkezésére a szervezők. Regisztráció díj nincs. A zsűri a galéria kuratóriuma lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: