2016-07-26 12:17:15• hírek • Szatmár.ro

Pályázat az ifjúság fejlesztésére

Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás aláírta a szerződést a "Active YOUth for Europe" című projektre.

Szatmár Megyei Közösségi Fejlesztési Társulás, mint főpályázó, aláírta a szerződést az Oktatási és Szakképzési Közösségi Programok Nemzeti Ügynökségével az "Active YOUth for Europe" című pályázat finanszírozására. A pályázat 10.410 EURO értékű anyagi támogatásban részesül az Európai Unió Erasmus+ Program Ifjúsági 1 Kulcsintézkedés keretén belül.

A projekt fő célja, hogy javítsa a fiatalok - mint közéletben résztvevő korcsoport - kompetenciáját és képességeit valamint Európa demokratikus életében való részvétel ösztönzését. A projekt fő tevékenysége a Szatmárnémetiben nyolc napon át tervezett tapasztalatcsere  melynek célja, hogy biztosítsák a szükséges eszközöket és a bevált gyakorlatokat a fiatalok Európa demokratikus életében való részvételének  ösztönzésére. A program keretében  formális és nem formális tanulási ülések, a hatóságoknál és a civil szervezeteknél rendezett tanulmányutak, majd a viták, szerepjátékok és gondolatok lesznek megtartva.

A projekt 2016. június 1 - 2016. november 31 között valósul meg, a tapasztalatcserére szeptember elején kerül sor. A Társulás projektben részt vevő  partnerei: a csehországi Břeclavi Evropské centrum mládeže /European Youth Centre Břeclav z.s.; a horvátországi Petrinjai Association for promotion of IT, Culture and Coexistence (IKS); a magyarországi Nyíregyházi Kulturális Életért Közhasznú Egyesület; a bulgáriai  Várnai Youth Community ; a lettországi  Salaspilsi Express Yourself. Mindegyik a partnerszervezet képviselve lesz a tapasztalatcserén négy 18-30 év közötti fiatallal és a csoportvezetővel.

A partnerek ösztönzik a a hátrányos helyzetű csoportokból való fiatalok részvételét, különösen a vidéki és a kisebbségi csoportokat, akiknek  kevesebb lehetőségük van az önkifejezésre és a közéletben való részvételre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: