2013-02-19 18:20:56• hírek • Póti Orsolya

Pályázat a színháztudomány iránt érdeklődő fiataloknak

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának Magyar Színházi Intézete idén is pályázatot hirdet a dráma, a színház, illetve a színháztudomány iránt érdeklődő, 20 év alatti fiataloknak.

A válaszható műfajok között szerepel egy egyfelvonásos színdarab megírása, melynek témája a fiatalok életéből való, vagy egy őket érdeklő kérdéskört feldolgozó mű, illetve egy színházi esszé/tanulmány megírása, mely egy vagy több dráma és/vagy színházi előadás kapcsán megfogalmazódó gondolatsor kell legyen.

Az esszé vagy tanulmány esetében a terjedelem 3-7 oldal között. A beküldési határidő április 15. A szervezők a pályaműveket elektronikus formában várják a szini@ubbcluj.ro címre. Az elbírálók a színháztudományi szak oktató lesznek.

A legjobbak könyvjutalomban, neves színészek által aláírt plakátokban, erdélyi színházi előadások felvételeiben részesülnek, valamint tanulmányaikat megjelenítik a színháztudomány szakos diákok blogján, a http://www.teatroblog.wordpress.com-on.

Eredményhirdetés: 2013 májusának első felében, a Magyar Színházi Intézet honlapján, a http://szini.ttv.ubbcluj.ro címen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: