2009-01-06 16:03:05• hírek • Szatmár.ro

Pálya vagy gyorsforgalmi?

A központi sajtóban megjelent a hír, mely szerint a szállításügyi miniszter gyorsforgalmi út helyett inkább autópálya építését támogatná Nyíregyháza és Nagybánya között. Csehi Árpád megyei tanácselnök szerint, emiatt nagyon elhúzódna a beruházás megvalósítása.

A kezdetekkor azért döntöttek gyorsforgalmi út építése mellett, mert olcsóbb mint egy autópálya építése, ugyanakkor szinte ugyanolyan igényeket elégít ki, mint egy valódi autópálya. Az sem elhanyagolható, hogy utólag is könnyen átalakítható autópályává - magyarázta Csehi Árpád elnök.

A.Nyíregyháza-Nagybánya gyorsforgalmi út projektje jelenleg túl van a kezdeti fázisokon, ugyanis már elkészültek a megvalósításhoz szükséges különböző tanulmányok, így következhet a kisajátítási procedúra. „Amennyiben mégis úgy döntenek, hogy autópálya fog épülni, szinte mindent elölről kell kezdeni, ami többletköltséget és még nagyon sok időt vesz igénybe.

Egy másik vetülete is van a dolognak, mégpedig, hogy jelenleg oszágszerte autópályák építését helyezték kilátásba és gyanítom, hogy a Nyíregyháza-Nagybánya gyorsforgalmi út nem szerepelne túl előkelő helyen a fontossági sorrendben"- tette hozzá Csehi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: