2013-06-19 18:14:44• hírek • Kocsis Zoltán

Palya Bea és a Balkan Fanatik vasárnap a megyenapokon

Két nappal a Szatmár Megye Napjai négy napig tartó rendezvénysorozat kezdete előtt a megyei tanács végre nyilvánosságra hozta az esemény hivatalos programját és a fellépők listáját. Jön többek között a Balkan Fanatic, Palya Bea, Dobrády Ákos, Connect-R, Vama, Deep Central, Akcent, Elena Gheorghe és Andreea Banica is.

A szerda délben megtartott sajtótájékoztatón Adrian Stef tanácselnök és Mircea Govor alelnök mutatta be az első alkalommal megrendezésre kerülő Szatmár Megye Napjai programját. „Ez abszolút premier Romániában", jelentette ki Govor, míg Stef szerint „a rendezvény remek alkalom Szatmár megye mind a 65 önkormányzatának, hogy megismertesse és népszerűsíthesse otthonát".

A szatmárnémeti Szabadság-tér körüli körforgalmat már péntek reggel 7.00 órakor lezárják a közúti forgalom elől: ekkor kezdődik a 65 faházikó felállítása. A megyenapok hivatalos megnyitójára 20.30-kor kerül sor, majd az este folyamán a Dinu Lipatti Filharmónia művészei szórakoztatják a nagyérdeműt az Október 25 téren felállítandó nagyszínpadon. Az estet lemezlovasok és lézershow zárja.

Szombat délelőtt a régi központban a mazsorettek, fúvósok produkciója nyitja a napot 11.00 órakor. Fél órával később tudhatjuk meg, kik nyerték az idei pálinkaversenyt. A parkban felállítandó színpadon 12.10-től 19.10-ig megyei népdal- és néptánc együttesek mutatják meg tudásukat. A nagykárolyi, ráksai, mikolai, szilágyszéri (és még folytathatnánk) előadók után Petrica Muresan, Aurel Tamas végül pedig Irina Loghin lépnek fel.

Ezzel párhuzamosan a Pannónia hotel előtt 15.00-17.00 órák között rendezik meg az első Szatmár megyei favágóversenyt, amelyen tíz szatmári favágó méri össze gyorsaságát. A Coposu sétány 10.00 és 13.00 óra között különböző sport - vívás, ökölvívás, karate, sakk - bemutatóknak ad otthont.

A nagyszínpadon 13.45-kor kezdődik a szépségverseny, majd a szatmári Black River Blues Band és a DᴓTS igyekszik megalapozni a közönség jó kedvét. Utánuk következik 18.15-től a Deep Central, majd egy órával később Dobrády Ákos. A TNT egykori énekese után Ellie White, majd a Vama, végül Connect-R következik.

Vasárnap a Szabadság-tér színpada 13.30 és 18.30 óra között ismét a megyei népzene- és néptáncelőadók rendelkezésére áll. Utánuk a magyarországi Palya Bea igyekszik majd elkápráztatni pazar hangjával a szatmári közönséget Szoboszlay Dongó Balázs közreműködésével. Utánuk Sorin Buc, Ionela Toma, a Transilvania és Negrean Brudescu következnek.

Akárcsak szombaton, úgy a Coposu sétány vasárnap is a sportbemutatók helyszíne lesz: cselgáncs, birkózás, kangoo jumps, thaiboksz bemutatót is tartanak. A nagyszínpadon a 35. születésnapját egy nappal korábban ünneplő Andreea Banica nyitja a fellépők sorát 18.30-kor. Őt az Akcent, majd Elena Gheorghe és az XXL Band követi. A magyarországi világzene legismertebb és legkiemelkedőbb képviselői, a Balkan Fanatic 21.30-kor lép színpadra. Egy órával később jön Horea Brenciu, majd éjfélkor az elmaradhatatlan tűzijáték.

Hétfőn, az ortodox pünkösd napján 10.00 órakor a Piskolcligeten megtartandó ünnepi szentmisén vesznek részt a megye vezetői: az ottani monostor védőszentje ugyanis az a Keresztelő Szent János, aki Szatmáré is.

Az ígéretek szerint hétfő délig lebontják a faházikókat, visszaáll a közúti forgalom a város régi központjában. A nagyszínpadon 16.00-18.00 óra között népzene hallható majd, aztán Surányi Botond és Tudor Todut zárja az első Szatmár Megye Napjait.

A négynapos eseménysorozat „nagyjából 300.000 lejébe" kerül a megyei tanácsnak, árulta el Stef. Emellett a főszponzor Bergenbier sörgyár 10.000 euróval támogatja a rendezvénysorozatot. A csinos összeg ellenére Govor kifejtette: profitra számítanak.

A I. Szatmár Megye Napjainak teljes programját ide kattintva olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: