2010-02-26 19:27:52• hírek • Szatmar.ro

Folytassa, Mikola!

A szatmári csapat vezetősége pénteken úgy döntött, mégiscsak folytatja a III. ligában.

A hagyományos klisével élve hónapok óta húzódott a súlyos anyagi gondokkal küszködő Mikolai Turul labdarúgó csapatának agóniája, ám az igazat megvallva már a bajnokság előtt is csak az utolsó napokban dőlt el, hogy a gárda indulhat a pontvadászatban.

Sajnos a ősz nem sok változást hozott, nem sikerült komoly támogatót találni, ezért a tavaszi folytatás is kérdésessé vált. Közben a játékosok nagy része, akik mellesleg hónapok óta nem kaptak fizetést, szétszéledtek (mindössze heten maradtak) és Milu Petric edző is felbontotta a szerződését. Ennek ellenére pénteken megszületett a döntés: a Mikola folytatja.

Miközben a vetélytársak már le is játszották az első fordulót, addig Catrinel Rat megbízott Bukarestben intézte az induláshoz szükséges adminisztratív tevékenységet és az új labdarúgó igazolását.

„„Ezt a keretet két nap alatt sikerült összehoznunk, ami a körülményeket figyelembe véve nem kis teljesítmény. Pozitív jelek vannak arra, hogy a részvételhez szükséges anyagi fedezetet is tudjuk biztosítani több forrásból a továbbiakban, és nagyon bízunk abban, hogy sikerül bennmaradni a harmadik ligában. Máskülönben nem folytattuk volna. A döntésünkben szerepe volt annak is, hogy sok helybeli és megyebeli szurkolónk is jelezte, hogy ne adjuk fel" - mondta Dobos Csaba elnök. Aki hozzátette, abban is reménykedik, hogy a csapat, amely jelenleg utolsó előtti, bent tud maradni a III. osztályban. Dobos attól sem zárkózott el, hogy nyáron átadják a helyet egy szatmárnémeti csapatnak.

A Turul, amelynek szakmai munkáját Calin Soimosan eddigi másodedző irányítja majd, a tervek szerint szombaton és a jövő héten játszana egy-egy barátságos meccset, hogy a játékosok rázódjanak össze. A péntekről elhalasztott, Szászsebes elleni bajnokit március 9.-én pótolják majd, míg jövő pénteken 14 órától a Beszterce II érkezik Mikolába.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: