2015-12-14 14:21:24• hírek • Kocsis Zoltán

PSG – Chelsea, az örök

A német és az olasz rekordbajnok közül csak az egyik lehet ott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között, derült ki azt követően, hogy hétfő kora délután az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Nyonban található székhelyén megtartották a királykategória nyolcaddöntőinek sorsolását.

A február végén, március elején sorra kerülő nyolcaddöntők csúcspárosításában ugyanis a Bayern München a Juventusszal csaphat össze. A bajorok hazai szinten immár három éve nem találnak legyőzőre és minden valószínűség szerint idén is megnyerik a bajnokságért járó salátástálat. A Juventus az előző négy kiírásban megnyerte az olasz bajnoki címet és egy gyengébb kezdés után idén is versenyben van az elsőségért. Európai szinten az olaszok tavaly bravúrosan szerepeltek és a döntőig jutottak (ahol alulmaradtak a Barcelonával szemben), míg a Bayerntől évről évre mindenki finálét vár el... A tavaly az elődöntőben állította meg őt - ugyancsak a Barcelona. A két csapat legutóbb 2013-ban találkozott, akkor a Bayern mindkét találkozót megnyerte 2-0-ra. A legutóbbi négy egymás elleni összecsapáson a Juventus egy döntetlent tudott csak kiharcolni.

Szintén hatalmas csatát ígér a francia bajnok Paris St. Germain és az angol bajnok Chelsea párharca. A két együttes remekül ismerheti egymást, az elmúlt két szezonban egyaránt találkoztak egymással: 2014-ben idegenben lőtt góllal az angolok, 2015 tavaszán pedig idegenben lőtt több góllal a franciák jutottak tovább. Ebben az idényben a PSG szárnyal, a Chelsea pedig csak szenved a bajnokságban - de februárig sok minden változhat.

A címvédő Barcelonára szintén egy régi jó ismerős vár: az Arsenal. A katalánok 2006 óta háromszor csaptak össze az ágyúsokkal és mindannyiszor ők örülhettek: 2006-ban a döntőben, 2010-ben a negyeddöntőben, 2011-ben pedig a nyolcaddöntőben nyert a Barca.

A tíz BL-trófeájával rekorder 2014-es győztes Real Madrid azzal a Romával találkozhat, amely legutóbbi találkozásukkor, 2008-ban két 2-1-es győzelemmel komoly bravúrt bemutatva elbúcsúztatta a spanyolokat.

A másik madridi csapat, az Atletico a nyolcaddöntőkig 8 év után eljutó PSV Einhovennel találkozik. A két gárda legutóbb 2008-ban mérte össze tudását, akkor a csoportban mindkétszer a spanyolok nyertek. Meglepetés lenne, ha ezúttal másként lenne...

Az elmúlt években kétszer is összefutott egymással a Benfica és a Zenit: 2012-ben a lisszaboniak, 2014-ben a szentpéterváriak örülhettek inkább. A tavalyi szezonban az oroszok mindkét csoportmeccset megnyerték a portugálok ellen.

Eddig egyszer találkozott egymással a Dinamo Kijev és a Manchester City, még 2010-ben. Akkor az Európa Liga nyolcaddöntőjében az ukránok jutottak tovább 2-1-es összesítéssel. Hasonló eredmény most az akkorinál is nagyobb meglepetés lenne.

Az utolsó párharcot a szezon két meglepetéscsapata vívja. A Gent még soha nem játszhatott a kontinens bajnokai között, hisz a nyáron először lett Belgium bajnoka. Ehhez képest remekül helytáll, 15 év után van belga csapat a nyolcaddöntőben. A Wolfsburg is csak második alkalommal játszhat a királykategóriában - egymással még soha nem találkoztak.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítása (február 16-17, 23-24/március 8-9., 15-16):
Gent - Wolfsburg
Roma - Real Madrid
Paris St.Germain - Chelsea
Arsenal - Barcelona
Juventus - Bayern München
PSV Eindhoven - Atletico Madrid
Benfica - Zenit Szentpétervár
Dinamo KIjev - Manchester City

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: