2017-11-03 13:15:18• hírek • Bede Emőke

PSD: Szatmárnémeti valódi támogatója a román kormány, nem Magyarország

Sajtótájékotatót hívott össze a szatmári PSD képviselete, melyen a román kormány és pártjuk eredményeire szerették volna felhívni a figyelmet.

„Mindenféle mendemondák jutnak el hozzánk arról, hogy a magyar kormány több pénzt fektet Szatmárnémeti és Szatmár megye fejlesztésébe, mint országunk kormánya. Úgy gondolom, ezek a kijelentések alaptalanok, sőt rosszakaratból fakadnak. Annak ellenére, hogy a megyei és a városi tanácsban is ellenzékbe kerültünk, és alelnöki vagy alpolgármesteri széket sem nyerünk, mi mégis szeretnénk emlékeztetni Szatmár lakosságát azokra a projektekre, melyeket még kezdeményeztünk” –kezdte beszédét Aurelia Fedorca, a Szociáldemokrata Párt megyei elnökasszonya. 

A PSD helyi elnöke ezt követően lajstromba szedte mindazokat a terveket, melyeket az előző városvezetés során dolgoztak ki, viszont valamilyen rejtélyes oknál fogva egyiket nem sikerült abszolválni. A több mint kétszáz projekt közül legfontosabbnak Szatmárnémeti harmadik hídját, a Luna Ses-i sípályát és a város elkerülőútját tartja, mely magába foglal egy újabb híd-projektet is.

Gabriel Les szenátor az európai uniós támogatások és a mezőgazdasági szubvenciók sikeres lehívására és sikeres elosztására emlékeztette a jelenlevőket.

A sajtótájékoztatót Radu Roca városi tanácsos szavai zárták. Roca, aki a Szociáldemokrata Párt színeiben megválasztott tanácsosok egyöntetű akaratát is tolmácsolta, elmondta, hogy jelenleg az egyik legfontosabb célkitűzésük, hogy a jövő évben nagyszabású eseménysorozatot valósíthassanak meg a Nagy Egyesülés centenáriumára. A tanácsos reményét fejezte ki, hogy a jövő évi költségvetésből sikerül majd erre is tőkét biztosítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: