2013-05-22 19:45:56• hírek • Szatmár.ro

PMN: volt, van és lesz

Az RMDSZ székházában díjazták az idei PMN logójának tervezőjét: 68 pályamunkából választották ki Kállai Karola művét.

A szatmárnémeti Kállai Karola munkáját választotta a Facebook közössége illetve a PMN szervezőiből és szakértőkből álló zsűri az idei, 12. Partiumi Magyar Napok logójának. A március 19-én indított  pályázatra 68 logóterv érkezett be 31 tervezőtől. Szerdán pedig sor került a 250 eurós díj átadására is - a rendezvényen Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke, Szőcs Péter, a PMN-t szervező Identitas Alapítvány elnöke illetve Stier Péter főszervező gratulált a szabadúszó grafikusnak. Kállai elmondta: a tervezéskor az egyszerűségre törekedett és követte a pályázatban leírtakat, azaz hogy magyaros jellegű legyen a logó és tartalmazza a 12-es számot.

Kereskényi Gábor a díj átadását megelőzően elmondta: miután változás állt be a város és a megye vezetésében, sokan feltették neki a kérdést,  lesz-e PMN és Családi hétvége az elkövetkezendőkben. A válasz természetesen igen volt, hiszen bárki is áll vezető pozícióban, a Partiumi Napokra jellemző civil összefogásnak és a magánszféra támogatásának köszönhetően mindenképp meg lehet tartani ezeket a számunkra fontos rendezvényeket. Az is kiderült, hogy szükség van a Partiumi Magyar Napokra, hiszen a szatmáriak szeretik ezt a nívós programok jellemezte rendezvénysorozatot.

Szőcs Péter ehhez hozzáfűzte: az soha nem volt kérdés a szervezők számára, hogy lesz-e PMN, mindig az volt a kérdés, hogy hogyan lehet jobbá tenni a következő évi programot. Szőcs emlékeztetett arra, hogy ma már több városban is tartanak magyar napokat - pl. Kolozsvár, Marosvásárhely -, ezek ötletadója pedig a szatmári rendezvény volt. Ám sehol sem akkora a támogatás a civil szféra és a magán szféra részéről, mint nálunk.

Azt is megtudtuk, hogy bár kevesebb a polgármesteri hivatal irányából érkező összeg, de van támogatás ebből az irányból is.

Stier Péter elmondta: idén több alaphoz pályáznak majd, így teremtik majd elő a még hiányzó összegeket. Az idei PMN egyébként  augusztus 20-án veszi kezdetét és 25.-ig fog tartani.

A Partiumi Magyar Napokig  még egy fontos rendezvényre sor fog kerülni: ez a Családi hétvége, amit június 8-9-én szerveznek meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: