2012-08-21 13:25:22• hírek • Póti Orsolya

Paulovics alkotásaiból nyílik tárlat

Augusztus 24-én a szatmárnémeti születésű festő- és grafikusművész, Paulovics László alkotásaiból nyílik kiállítás a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A Szent-Györgyi Albert Társaság és a Szakszervezetek Művelődési Háza közös szervezésében Paulovics László munkáiból nyílik tárlat péntek délután 17 órakor. Az érdeklődők szeptember 4-ig tekinthetik meg a műveket naponta 12.00-18.00 között, a művésszel pedig 14.00-18.00 óra között találkozhatnak.

Paulovics László 1962-64 között díszlettervezőként dolgozott a nagybányai Drámai Színháznál, majd 1964-től a Szatmári Állami Színház - ma Északi Színház - díszlettervezője. A közönség húsz év alatt nyolcvankét díszlet, és több mint ötven jelmeztervét láthatta és emellett számtalan színházi plakátot, műsorfüzetet tervezett. Utolsó díszletét itthon 1984 decemberében készítette el, 1985-ben pedig Németországban telepedett le családjával.

Rendkívül sokoldalú művész, díszlettervezői munkája mellett grafikákat és festményeket készít, és cikkeivel, illusztrációival erdélyi napilapok hasábjain szerepelt.

Megfordult a világ különböző részein, láthatták alkotásait Brazíliában, Chilében, Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiába és természetesen Magyarországon, Romániában és Németországban is. Több mint kétezer alkotását magángyűjtemények és múzeumok őrzik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: